Kraupios dramos Radviliškyje atomazga: įsiutintą vaikiną vienas smūgis pavertė žmogžudžiu

8 metai už grotų. Tokią bausmę už buvusio bendraklasio nužudymą Šiaulių apygardos teismas penktadienį paskyrė Radviliškio rajono gyventojui 20 metų Daivarui Lebedevui. Be to, jis turės sumokėti aukos artimiesiems 65 tūkstančius eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Kraupios dramos Radviliškio r. atomazga: įsiutintą vaikiną vienas smūgis pavertė žmogžudžiu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kraupios dramos Radviliškio r. atomazga: įsiutintą vaikiną vienas smūgis pavertė žmogžudžiu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kraupios dramos Radviliškio r. atomazga: įsiutintą vaikiną vienas smūgis pavertė žmogžudžiu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kraupios dramos Radviliškio r. atomazga: įsiutintą vaikiną vienas smūgis pavertė žmogžudžiu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kraupios dramos Radviliškio r. atomazga: įsiutintą vaikiną vienas smūgis pavertė žmogžudžiu.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Kraupios dramos Radviliškio r. atomazga: įsiutintą vaikiną vienas smūgis pavertė žmogžudžiu.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 22, 2021, 3:27 PM, atnaujinta Jan 22, 2021, 3:47 PM

Gavo erzinančią nuotrauką

Kraupi drama įvyko praėjusių metų balandžio 24-osios vakarą. Kalnelio Gražionių (Radviliškio r.) kaime gyvenantis D.Lebedevas su bičiuliais gėrė alų. Vaikinui buvo atsiųsta nuotrauka, kurioje matoma su grupe radviliškiečių girtaujanti jo nepilnametė mergina.

D.Lebedevas buvo užblokavęs merginos telefono numerį, bet šios sugėrovai ėmė rašyti ir skambinėti iš savo mobiliojo ryšio telefonų. Tarp skambintojų buvo ir buvęs D.Lebedevo bendraklasis – iš Didžiosios Britanijos pasisvečiuoti grįžęs devyniolikametis Lorenas M.

Dvidešimtąjį gimtadienį Radviliškyje atšventęs vaikinas neketino čia užsibūti, tačiau gimtajame krašte teko likti ilgiau, nes dėl pandemijos neliko galimybės sugrįžti.

Girta kompanija ėmė siūlyti D.Lebedevui atvažiuoti į Radviliškį ir išsiaiškinti santykius. Vienas iš skambintojų grasino sulaužyti kaimietį.

Nufilmavo mirtina akistatą

Tyrimą atlikę pareigūnai išsiaiškino, kad aistras kurstę radviliškiečiai suprato, jog viskas greičiausiai baigsis muštynėmis. Smarkiai apgirtusi kompanija paskubomis sukurpė planą, kaip bus provokuojamas kaimietis.

Kas tą naktį vyko S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, nufilmavo vaizdo kameros. Jos užfiksavo, kad pirmoji atvykėlį puolė nepilnametė moksleivė. Ji vaikinui ėmė talžyti per veidą, bet šis tik atstūmė ją.

Tada D.Lebedevui smogti bandė kiti du vaikinai, bet buvo pernelyg girti ir nepataikė. Tiesa, jų tikrasis girtumas liko neaiškus – nusikaltimo naktį tyrimas nebuvo atliktas.

Sceną stebėję liudininkai ragino liautis, bet Lorenas M. jiems liepė nesikišti.

Vaikinai buvo girti

Atomazga įvyko, kai prie atvykėlio ėmė artintis jo buvęs bendraklasis Lorenas M. Pastarasis netrukus buvo nublokštas D.Lebedevo smūgio į galvą. Susverdėjęs vaikinas dėjo kelis žingsnius, krito ant šaligatvio ir netrukus mirė.

Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad pražūtingas buvo smūgis į kaklo sritį – išsiliejo kraujas į smegenis, sutriko kvėpavimas ir širdies veikla. Ekspertai pažymėjo, kad jaunuolis iki tol neturėjo sveikatos sutrikimų.

Išvadose nustatyta, kad mirtinai sužalotas vaikinas buvo smarkiai apgirtęs – jo organizme rasta 3 promilės alkoholio. Girtas buvo ir jam trenkęs D.Lebedevas, tiesa, pastarojo organizme aptikta 1,5 promilės alkoholio.

Taškas dar nepadėtas

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismo teisėjas Vidmantas Mylė pažymėjo, kad mirtiną konfliktą provokavo radviliškiečiai. Ši aplinkybė bei visiškas kaltės pripažinimas pripažintos lengvinančiomis. Kaltę sunkinančia aplinkybe pripažintas D.Lebedevo girtumas.

Teisėjas V.Mylė nusprendė kreiptis į Šiaulių apygardos prokuratūrą, kad būtų įvertina, ar tą vakarą konfliktą provokavę radviliškiečiai patys nepadarė nusikaltimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu