Palangiškis iš Nyderlandų parsisiuntė puskilogramį amfetamino: mėtė pėdas, bet vis tiek įkliuvo

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jų platinti. Prieš teismą stos 27-erių metų palangiškis.

Muitinės tarnybinis šuo tikrina pašto siuntas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Muitinės tarnybinis šuo tikrina pašto siuntas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-25 15:51, atnaujinta 2021-01-25 15:58

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai, duomenimis, vyras galimai užsisakė ir iš Nyderlandų Karalystės atsisiuntė daugiau nei pusę kilogramo psichotropinės medžiagos – amfetamino. Nustatyta, kad už nelegalų pirkinį vaikinas atsiskaitė virtualia valiuta – bitkoinais. Siuntai pasiekus Lietuvą ir įtarus, kad joje yra galimai psichotropinių medžiagų, ji buvo sulaikyta Vilniaus teritorinės muitinės pašto poste ir pradėti procesai siuntos gavėjo tapatybei nustatyti.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, bandydamas nuslėpti savo faktinę gyvenamąją vietą, siuntą nurodė pristatyti į ne jam nuosavybės teise priklausantį butą. Išsiaiškinta, kad tai socialinis būstas, kuriame tuo metu niekas negyveno. Tačiau tai teisėsaugos pareigūnams nesutrukdė nustatyti siuntos gavėjo tapatybės ir už nelegalią veiklą patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

Tęsiant tyrimą, kaltinamojo namuose buvo atlikta krata, kurios metu rastas nedidelis kiekis dar vienos rūšies psichotropinės medžiagos. Dėl šio radinio vaikinui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Prokurorės L. Rokanskienės teigimu, jaunimas dažnai nesuvokia, kokia atsakomybė laukia už norą išbandyti narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

„Motyvuodami, jog nori patirti naujų pojūčių, jie imasi veiksmų, nesuprasdami, kokios gali būti pasekmės. Manantys, kad kvaišalų atsisiuntimas paštu, nenurodant tikslių savo asmens duomenų, neužtrauks baudžiamosios atsakomybės – labai klysta. Tokie nusikaltimai yra išaiškinami ir už juos Baudžiamasis kodeksas numato realias laisvės atėmimo bausmes“, – sakė prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas už kontrabandą numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų, o už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jų platinti asmuo gali būti baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tiems, kas neteisėtai laiko nedidelį kiekį psichotropinių medžiagų ir neturi tikslo jų platinti, Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, laisvės apribojimą, baudą arba areštą.

Baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.