Radviliškyje dingusio draugo ieškoję girti jaunuoliai veržėsi į svetimus namus ir susilaukė baudų

Du neblaivūs Radviliškio gyventojai, sausio 22-osios naktį savo gimtajame mieste surengę chuliganišką šou, linksminosi neilgai, nes atsidūrė areštinėje ir dabar mėgina iškuopti savo šėliojimo padarinius.

Bauda skirta už viešosios tvarkos pažeidimą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Bauda skirta už viešosios tvarkos pažeidimą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2021, 2:28 PM

Kaštonų gatvės gyventojai po antros valandos nakties buvo pažadinti šūkavimo, o paskui keletas jų pastebėjo apgadintus savo automobilius – kliuvo galinio vaizdo veidrodėliams. Vandališkais veiksmais buvo apgadinta keletas transporto priemonių. Ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėję Radviliškio rajono policijos komisariato tyrėjai dabar tikslina nukentėjusiųjų skaičių.

Vieno daugiabučio namo gyventoja buvo išgąsdinta garsaus beldimo į duris, kuris virto jų trankymu ir galiausiai buvo sulaužytos. Jaunuoliai ieškojo savo draugo Manto ir reikalavo pas jį įleisti, net nesiklausydami moters aiškinimo, kad čia toks negyvena.

Neradę draugo, jo toliau ieškojo kieme rėkaudami vaikino vardą. O kad būtų išgirsti, riksmus pastiprino į butų langus svaidydami sniego gniūžtes. Šūksmai pažadino ir aplinkinių namų gyventojus.

Neapsikentusi kilusio erzelio, vieno namo gyventoja pravėrė langą ir pradėjo įkalbinėti vaikinus liautis triukšmavus. Prašymas buvo bergždžias. Triukšmadariai atėjo iki moters buto durų, apsižodžiavo su ja ir, į duris paleidę laiptinėje buvusį gėlių vazoną, jas apgadino.

Toks chuliganiškas naktinis išpuolis inspiravo ne vieno gyventojo telefoninį skambutį policijai su prašymu eliminuoti triukšmadarius iš viešosios erdvės. Radviliškio rajono komisariato pareigūnai juos sulaikė netoli įvykio vietos.

25 metų vaikinui buvo nustatytas 2,25 prom., o 31-nerių metų jo draugeliui - 2,04 prom. girtumas. Abu buvo uždaryti į areštinę atvėsti. Kai išsiblaivė ir susivokė, ką apsvaigę nuo alkoholio jie prikrėtė, linksmybės išgaravo.

Pirmiausia jie sužinojo, kad jiems abiem surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Pirmajam už tai, kad sulaikomas nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų ir tai padarė karantino metu, kai kyla pavojus žmonių gyvybei ar sveikatai. Už tai gresia bauda nuo dviejų šimtų iki penkių šimtų eurų. Konkrečią baudą paskirs teismas.

Antrajam protokolas surašyta už tai, kad pasirodė girtas viešoje vietoje, plūdosi necenzūriniais žodžiais, tuo pažeisdamas viešąją tvarką ir žmonių rimtį. Jam skirta 60 eurų bauda.

Taip pat vaikinai sužinojo, kad abiem pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Šiuo metu jaunuoliai siekia visiems atlyginti padarytą žalą, kad tik ikiteisminio tyrimo procesą būtų galima baigti susitaikymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą