Į heroiną įjunkusiai radviliškietei – griežta bausmė Vien Lietuvoje moteris buvo teista jau 24 kartus

10 metų pataisos namuose. Tokią bausmę už  labai didelio kiekio kvaišalų laikymą teismas skyrė radviliškietei 33 metų Modestai Januškaitei – Eriksonienei. Nuo dar ilgesnio įkalinimo ją išgelbėjo nuoširdus prisipažinimas ir atgaila.

 Heroiną jau 15 metų vartojanti radviliškietė ketvirtadienį išklausė 25 nuosprendį. Anksčiau už vagystes teistai moteriai šįkart skirta 10 metų įkalinimo bausmė.<br> I.Budzeikaitės asociatyvioji nuotr.
 Heroiną jau 15 metų vartojanti radviliškietė ketvirtadienį išklausė 25 nuosprendį. Anksčiau už vagystes teistai moteriai šįkart skirta 10 metų įkalinimo bausmė.<br> I.Budzeikaitės asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2021, 2:14 PM, atnaujinta Jan 28, 2021, 2:21 PM

Nuo 2006 m. vien Lietuvoje net 24 kartus teista Radviliškio gyventoja pastarąjį kartą įkliuvo praėjusių metų kovo 13-ąją.

Operatyvinės informacijos turėjusiems pareigūnams Radviliškio pašonėje esančioje Karčemų gyvenvietėje sustabdžius automobilį BMW, pas M.Januškaitę – Eriksonienę buvo aptiktas paketas su heroinu.

Įtariamoji išsyk prisipažino, kad kvaišalai yra jos. Pakete buvo kiek daugiau kaip 19,5 gramo heroino, o tai yra laikoma labai dideliu kiekiu narkotinės medžiagos.

Radviliškietė tikino, kad paketą iš nepažįstamo asmens pirko kovo 11-ąją Klaipėdoje, viename Minijos gatvės bendrabutyje.

Tą patį vakarą ji namuose susileido dozę ir su broliu bei buvusiu motinos sugyventiniu išvažiavo į Vokietiją parvežti pažįstamos moters.

Radviliškietė žinojo, kad už kvaišalų įvežimą į kitą valstybę baudžiama itin griežtai, todėl ji paketą paslėpė netoli Lenkijos sienos esančioje degalinėje. 

Kai kompanija po pusantros paros sugrįžo iš Berlyno, M.Januškaitė – Eriksonienė pasiėmė iš slaptavietės savo paketą. Nuėjusi į degalinės tualetą, radviliškietė pasigamino vieną dozę ir susileido į veną. 

Ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme kaltės neneigusi M.Januškaitė – Eriksonienė sakė, kad į kvaišalus yra įjunkusi nuo 18 metų. Ji sakė, kad visą laiką svaiginasi heroino injekcijomis. Kadangi niekur nedirba, radviliškietė pragyvenimui ir kvaišalams pinigų prasimano vagiliaudama iš parduotuvių Lietuvoje ir užsienyje.

Teisiamoji sakė, kad įprastai kvaišalus pirkdavo Šiauliuose, o už gramą heroino mokėdavo 120-200 eurų. Per dieną jai reikdavo 2-3 dozių narkotikų.

Pasak teisiamosios, ji ne kartą bandė atsikratyti priklausomybės kvaišalams, bet sustoti pavykdavo tik trumpam. Pastarąjį kartą ji vėl pradėjo svaigintis, kai mirė motina.

Už labai didelio kiekio narkotikų laikymą baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų. Atsižvelgęs į lengvinančias aplinkybes, teisėjas Zigmas Kavaliauskas nusprendė skirti mažiausią įstatymo numatytą bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.