Teisme – kraupus 18-mečio jurbarkiečio prisipažinimas: draugą žvėriškai subadė palieptas 14-metės Mergina turėjo keistų polinkių, feisbuke kūrė netikrus profilius

Narpliojant platų atgarsį sukėlusią 18-mečio jurbarkiečio Nojaus Armono nužudymo bylą, į dienos šviesą lenda naujos kraupios detalės, atskleidžiančios buvusių jo draugų žiaurumą.

 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai iki šiol lieka mįslingi. <br> Lrytas.lt koliažas
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai iki šiol lieka mįslingi. <br> Lrytas.lt koliažas
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai šiame apleistame vaikų darželyje iki šiol lieka mįslingi. <br> Nuotr. iš šeimos albumo
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai šiame apleistame vaikų darželyje iki šiol lieka mįslingi. <br> Nuotr. iš šeimos albumo
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai šiame apleistame vaikų darželyje iki šiol lieka mįslingi. <br> L.Pilecko (jurbarkosviesa.lt) nuotr.
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai šiame apleistame vaikų darželyje iki šiol lieka mįslingi. <br> L.Pilecko (jurbarkosviesa.lt) nuotr.
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai iki šiol lieka mįslingi. <br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai iki šiol lieka mįslingi. <br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai šiame apleistame vaikų darželyje iki šiol lieka mįslingi. <br> L.Pilecko (jurbarkosviesa.lt) nuotr.
 18 metų jurbarkiečio N.Armono nužudymo motyvai šiame apleistame vaikų darželyje iki šiol lieka mįslingi. <br> L.Pilecko (jurbarkosviesa.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 8, 2021, 2:02 PM, atnaujinta Feb 8, 2021, 2:16 PM

„Žmogžudystę suplanavo mergina. Ji pasakė, kad reikia tai padaryti, o dūriau savo draugui Nojui peiliu. Po to jo kūną suvyniojau į kilimą ir paslėpiau apleisto darželio spintoje“, – apie itin brutalų nusikaltimą Kauno apygardos teisme pasakojo dabar jau pilnametis jurbarkietis, buvęs policijos rėmėjas Kęstutis Vyturys.

Kęstutis ir Nojus buvo laikomi neperskiriamais draugais, tačiau likus keliems mėnesiams iki mirtinų smūgių tarp judviejų, regis, perbėgo juoda katė. Ir tam įtakos turėjo vaikinų pažintis su paaugle iš Jurbarko, kuriai tuo metu buvo 14 metų.

Penkių vaikų šeimoje užaugęs N.Armonas buvo vyriausia atžala namuose ir didžiausias pagalbininkas savo vienišai mamai – mokėsi gerais pažymiais, tuo pačiu dirbo statybose, savo elgesiu nekėlė rūpesčių nei artimiesiems, nei pedagogams.

Aukai rodė „Youtube“ filmą

K.Vyturys, kuriam nusikaltimo metu buvo 17 metų, teisme per apklausą prisiminė paskutines Nojaus gyvenimo akimirkas.

Abu vaikinai ir mergina įžengė į mėgstamą dalies Jurbarko jaunimo sambūrių vietą – apleistą darželį Žemaitės gatvėje.

Nieko neįtardamas, N.Armonas elgėsi įprastai, draugiškai šnekučiavo su paaugliais.

„Žiūrėk, ką parodysiu“, – staiga ištarė 14-metė, tiesdama Nojui telefoną su „Youtube“ vaizdo įrašu.

Pažvelgęs į ekraną, jaunuolis nespėjo išvengti smūgių peiliu į kaklą.

„Dūriau jam kelis kartus“, – prisipažino K.Vyturys, nuosprendžio laukiantis suimtas.

Nužudymu kaltinamas jaunas jurbarkietis teisme jaudinosi, duodant parodymus, jo balsas imdavo virpėti. Tačiau neatmetama, jog tai – visai ne nuoširdi atgaila, o baimė, kad dėl šiurpaus savo poelgio nelaisvėje gali tekti praleisti daugelį metų.

Suvyniojo į kilimą

Kurstytoja įvardijama mergina ir galimai jos keršto įrankiu tapęs K.Vyturys po nusikaltimo elgėsi šaltakraujiškai.

Kūnas buvo suvyniotas į kilimą, kuris mėtėsi darželio rūsyje. Nojaus budeliai jį buvo paruošę iš anksto.

Po to jis buvo paslėptas to paties pastato senoje, nenaudojamoje spintoje, apdėjus statybiniu laužu.

K.Vyturys ir mergina surezgė, ką sakys N.Armino motinai, kitiems jo aplinkos žmonėms – esą Nojus turėjo problemų dėl narkotikų, susidėjo su kvaišalais prekiaujančiais čigonais, nuo kurių buvo priverstas bėgti. Tačiau tai buvo prasimanymai.

Aukos palaikus policija rado po dviejų savaičių. Įtariamieji tuo metu jau buvo nustatyti – pareigūnus pasiekė žinios, kad K.Vyturys planavo sprukti į užsienį.

Laukiama svarbių apklausų

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2019 metų gegužės 9 dieną, o kruvinas planas, tyrėjų duomenimis, gimė likus pusantro mėnesio iki Nojaus mirties, kovo 28 dieną.

Paskutinio teismo posėdžio metu, kuris įvyko šiomis dienomis, K.Vyturys spėjo papasakoti priešistorę, prisiminė nužudymo akimirkas, tačiau nespėjo įvardinti priežasčių, merginos motyvų, nulėmusių kraupų išpuolį.

Savo parodymus jis pratęs vasario 22 dieną, o po to bus apklausta jo bendrininkė, baigti tirti įrodymai, pasakytos baigiamosios kalbos ir skelbiamas nuosprendis.

Dar yra daug klaustukų, ikiteisminio tyrimo metu nepilnai išaiškintų mįslingų aplinkybių, apie kurias teisme turėtų papasakoti K.Vyturys ir mergina. Dabar jai -16 metų. 

Duodami parodymus prieš teismą, abu įtariamieji buvo ne itin atviri. 

Artimą draugystę neigė

2019 metų pradžioje Kęstutis susipažino su 14-mete. Neilgai trukus ji užmezgė pažintį ir su Nojumi.

Manoma, jog paauglė galėjo būti įsimylėjusi N.Armoną, tačiau meilė buvo be atsako.

Tuo tarpu jai esą galėjo būti neabejingas K.Vyturys.

Tiesa, abu kaltinamieji neigė, jog juodu siejo artimesnė draugystė romantiški jausmai – tiesiog susitikdavo, pabendraudavo.

„Kęstutis ateidavo pas mūsų dukrą į svečius, bet jiedu nebuvo pora“, – teismui tvirtino ir merginos tėvai.

Turėjo keistų polinkių

Tyrimo metu išaiškėjo nemažai keistenybių, susijusių su šia nepilnamete.

Mergina, įtariama, socialiniuose tinkluose buvo prikūrusi netikrų profilių.

Manoma, jog apsimetusi neegzistuojančiu jaunuoliu, prieš žmogžudystę ji parašė Kęstučiui žinutę.

Tariamas vaikinas paprašė K.Vyturio tai pačiai realiai merginai, būsimai nužudymo bendrininkei, paskolinti savo peilį.

Apie tai, kad Kęstutis nuolat jį nešiojasi ir demonstruoja, žinojo nemažai vietos jaunuolių.

K.Vyturys paklausė ir davė peilį paauglei, kuri po dienos jį grąžino.

Kiršino ir manipuliavo

N.Armonas ir K.Vyturys anksčiau buvo geriausi draugai, kartu lankė Smalininkų miestelyje esančią technologijų ir verslo mokyklą.

Įtariama, jog 14-metė manipuliavo vaikinais, siekė sukiršinti savo draugus. Tokį poelgį galėjo nulemti ne vienerius metus trukęs pažeminimas, kurį ji patyrė iš savo aplinkos rato jaunuolių.

Nustatyta, jog jos namuose buvo prikurta netikrų anketų – pasivadinusi ne tik vaikinu, bet ir realiai neegzistuojančiomis merginomis iš Kauno, Jurbarko ir kitų miestų, ji užmezgė ryšius su K.Vyturiu, N.Armonu, kitais jaunuoliais.

Vaikinai buvo kiršinami, keliama įtampa – įvykdavo netgi itin keisti ginčai, kuomet realiai neegzistuojanti mergina imdavo pykti ant K.Vyturio dėl to, kad jis palaiko ryšius su 14-mete, nors ji pati ir buvo sukūrusi šią netikrą anketą.

„Yra žinių, jog mergina keldavo konfliktus, apsimesdama kita paaugle“, – pasakojo „Lietuvos ryto“ šaltiniai.

Teisme apklausti šios paauglės tėvai netikėjo, kad dukra galėjo būti prisidėjusi prie žmogžudystės. Motina tvirtino, jog sufalsifikuotas anketas galėjos sukurti pas dukrą apsilankiusios jos draugės. Pati kaltinamoji taip pat neigė sukūrusi šias anketas.

Manoma, jog mergina turėjo didelę įtaką K.Vyturiui, pastarasis jos neva besąlygiškai klausydavo, netgi palieptas įvykdė žmogžudystę.

Prabilo apie aukų sąrašą

Kaltinamieji ir jų draugai tyrėjams užsiminė, jog egzistavo Jurbarke gyvenančių maždaug dešimties moksleivių sąrašas, kuriuos neva buvo planuojama nužudyti.

Kiekvieno mokinio gyvybė buvo įvertinta skirtingomis sumomis – nuo 10 tūkst. iki 15 tūkst. eurų.

Tiesa, niekas iš byloje apklaustų jaunuolių – ne tik kaltinamųjų, bet liudytojais tapusių jų draugų – nenurodė pareigūnams, kas ir kokiais tikslais galėjo tokį sąrašą sudaryti.

Vienas vaikinų dar iki N.Armono nužudymo teigė išgirdęs iš K.Vyturio lūpų žodžius: „Tu irgi buvai įtrauktas į tą sąrašą, bet aš už tave sumokėjau, todėl esi išbrauktas“.

Sąrašo su vardais ir pavardėmis kriminalistams aptikti nepavyko, tad neatmetama, jog tai gali būti K.Vyturio ir jo bendrininkės fantazijos, siekiant dėl N.Armono žmogžudystės suversti kaltę mistiniams sąrašo sudarytojams. Be Nojaus, daugiau aukų nebuvo.

Tyrimo metu surinkti buvo įrodymai, jog Nojaus mirtį K.Vyturys ir mergina buvo kruopščiai suplanavę.

Nusikaltimo gijos kriminalistus atvedė prie nepilnametės kompiuterio ir telefono – išaiškėjo, jog iškart po žmogžudystės ji teiravosi draugių, kur paslėpti kūną.

K.Vyturys šiuo metu yra suimtas, o jo 15-metė bendrininkė nuosprendžio laukia laisvėje, perėjo į kitą mokyklą. Abu kaltinamieji kilę iš tvarkingų šeimų, kaip ir jų auka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.