Žemaitijoje siautėja iškrypėliai: vienas lytiniu organu švaistėsi bažnyčioje, kitas tenkino save vaikų akyse

Klaipėdos rajono policijai nepavyksta sudrausminti įžūlaus girtuoklio, kuris į parduotuves drąsiai įžengia be veido apsaugos kaukės. Paprašytas ją užsidėti, plūstasi, kabinėjasi prie darbuotojų ir pirkėjų, rodo lyties organą. Ekshibicionizmo seansą iškrypėlis buvo surengęs ir bažnyčioje.

 Žemaitijoje siautėja iškrypėliai: vienas lytiniu organu švaistėsi bažnyčioje, kitas tenkino save vaikų akyse.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Žemaitijoje siautėja iškrypėliai: vienas lytiniu organu švaistėsi bažnyčioje, kitas tenkino save vaikų akyse.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Iš parduotuvių vejamas vyras gulasi ant grindų ir knarkia.<br>Skaitytojų nuotr. 
Iš parduotuvių vejamas vyras gulasi ant grindų ir knarkia.<br>Skaitytojų nuotr. 
Veiviržėnų gyventojai nežino, kaip apsiginti nuo miestelį šokdinančio įžūlaus girtuoklio.<br>Skaitytojų nuotr. 
Veiviržėnų gyventojai nežino, kaip apsiginti nuo miestelį šokdinančio įžūlaus girtuoklio.<br>Skaitytojų nuotr. 
Drąsi moteris užfiksavo Klaipėdoje prie Vasaros estrados siautėjusį ekshibicionistą.<br>Skaitytojų nuotr. 
Drąsi moteris užfiksavo Klaipėdoje prie Vasaros estrados siautėjusį ekshibicionistą.<br>Skaitytojų nuotr. 
Policija<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Policija<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Policija<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-02-24 21:05, atnaujinta 2021-02-25 12:31

Parduotuvėse kelia sumaištį

„Jis įsliūkina į prekybos salę be kaukės, kalbinėjasi prie pardavėjų, lankytojų, visus užgaulioja. Kažkoks siaubas – valytojai šluostant grindis, prisigretinęs prie jos visų akivaizdoje imitavo lytinį aktą“, – kaip kovoti su Veiviržėnų miestelį (Klaipėdos r.) šiurpinančiu girtuokliu jau nebežino maisto prekių parduotuvės „Eltoma“ savininkas Viktoras Daugėla.

Šukaičių kaimo apylinkėse gyvenantis maždaug 60 metų vyriškis, šaukiamas įvairiomis pravardėmis, dažnai blaškosi po Veiviržėnų miestelį, užsukęs į maisto prekių parduotuves pirkti alkoholio, nuolat sukelia skandalus. Vyriškis – dar tvirtas, psichiškai sveikas, bet kai išgeria, jo veiksmai tampa neprognozuojami.

„Šūkalioja, reikalauja išskirtinio dėmesio, perspėtas, kad užsidengtų veidą kauke, žiūri į visus paklaikusiu žvilgsniu, šaiposi iš darbuotojų, pirkėjų. Parašytas pasišalinti, nuvirsta ant grindų šalia virtinų, gali ir užknarkti. Pardavėjos sprunka nuo jo“,- pasakojo su šiuo nesutramdomu girtuokliu daug metų kovojantis verslininkas V.Daugėla.

Ir gatvėse žirglioja, kur tik nori

Iš socialinių pašalpų gyvenančio vyriškio vengia net tik maisto prekių parduotuvių, bet ir viso miestelio gyventojai – gatvėse stengiasi prasilenkti. Kurį laiką jis buvo pranykęs iš žmonių akiračio, tikriausiai gydytas nuo tuberkuliozės. Dabar vėl pasirodė ir daro, kas tik šauna į galvą.

Veiviržėniškiai prisimena, jog vyras turėjo šeimą, kurią prarado įnikęs į alkoholį. Miestelyje jį dažnai pastebi vairuotojai – dažniausiai savais keliais žirglioja važiuojamąja gatvės dalimi, keldamas grėsmę eismo saugumui, į perspėjimus nereaguoja. Neseniai buvo užkliudytas automobilio.

Su vyru susitvarkyti ne taip paprasta – dar ganėtinai stiprus. Prekybininkai ne kartą šaukėsi policijos pagalbos, rašo pareiškimus dėl viešosios tvarkos pažeidimų.

Galimas infekcijos skleidėjas?

Administracinės baudos valkatai, kurio kišenėse švilpauja vėjai, tikriausiai nė motais – iš tokio nieko neišpeši. Vagystėmis apkaltintas nebuvo – už alkoholį atsiskaito.

Vyrą iš savo parduotuvės vejantis V.Daugėla baiminasi, kad pats nebūtų apkaltintas netinkamais veiksmais: „Tokį tik pirštu paliesk - iškart sulauksi nemalonumų. Ir gražiuoju, ir piktuoju su juo kalbu. Girdėjau, kad kitose parduotuvėse paprašytas nešdintis, išsitraukė iš kelnių lyties organą ir viešai jį demonstravo".

Girtuoklis sėja sumaištį ir kitoje Veiviržėnų maisto prekių parduotuvėje "Šaltukas". Atvykę policininkai triukšmadarį išveža arčiau Šukaičių kaimo, o kitą dieną jis vėl slampinėja po miestelį, šaiposi iš visų.

„Mums už pirkėjų be kaukių aptarnavimą gresia didžiulės baudos, o tokioms žmogystoms įstatymai, regis, negalioja. Baugu ir pardavėjoms, ir klientams - niekas nežino, kokia jo sveikatos būklė“, – tikimybės, kad karantino įstatymus įžūliai ignoruojantis vyras gali apkrėsti kitus žmones, neatmeta V.Daugėla.

Pareigūnai skėčioja rankomis

Garsiausias miestelio girtuoklis, pasak gyventojų, ekshibicionizmo „akciją“ surengė ir bažnyčioje, įsitaisęs priekyje tarp tikinčiųjų, arčiau altoriaus. Pašiurpę žmonės jau nežino, ką ir galvoti, kur pagalbos prašyti.

Pastaruoju metu jis vėl suaktyvėjo – ramaus Žemaitijos miestelio gyventojai jaučiasi tapę skandalingojo iškrypėlio veiksmų įkaitais.

Veiviržėnų seniūnaitis Marius Kakta irgi nežino, ko griebtis: „Visos galimybės jį paveikti, suteikti kažkokią pagalbą pasitelkus kitas įstaigas jau išbandytos: žmogaus priverstinai gydyti nuo alkoholizmo negalima, jo ryšiai su giminaičiais nežinomi“.

Bendruomenės, seniūnijos vadovai buvo susitikę su rajono policijos, savivaldybės atstovais, nušvietė susiklosčiusią situaciją.

Tik paguodė – laukite ir kentėkite

„Sužinojome, kad įstatymų ribose tam žmogui nieko negalima padaryti, tai esą socialinė problema. Kalbėta ir apie bendruomenės toleranciją varguoliams, atjautą, pakantumą“, – pokalbį prisiminė M.Kakta.

Tąkart svartyta galimybė valkatą aprūpinti maisto talonais ar mokėjimo kortele, kad jis parduotuvėse negalėtų įsigyti alkoholio.

Tačiau valdininkai paaiškino, jog nevalia pažeidinėti žmogaus teisių – iš bedarbių, kitų socialiai remtinų asmenų negalima atimti valstybės skiriamų pašalpų, nurodinėti jiems, kaip tvarkyti savo pajamas.

„Jis žino, kad neturi ką prarasti, tuo naudojasi. Uždarytas į areštinę, vėl pareis ir siautės. O kaip užtikrinamos kitų žmonių teisės gyventi saugiai – niekam tai nerūpi. Jeigu teisinėje sistemos yra spragų, kodėl miestelis turi kentėti?“, – stebėjosi M.Kakta.

Parke nufografavo iškrypėlį

Klaipėdoje moteris ir vaikus nuolat gąsdino kiti ekshibicionistai – parke, prie Vasaros koncertų estrados, jie savo lytines aistras tenkina moterų, mažamečių vaikų akivaizdoje.

Viena pasisvečiuoti į pajūrį atvykusi ir pirmą kartą su iškrypėliu susidūrusi 37 metų vilnietė ne tik jo nepabūgo, bet ir viską nufotografavo. Tiesa, tai ekshibicionisto neišgąsdino – nepuolė iškart slėptis.

„Eidama nuošalesniu taku pajutau, kad kažkas seka mane paskui. Atsisukusi nustėrau – netoliese esantis vyras, užsitempęs ant galvos juodus marškinėlius, tenkino lytinę aistrą“, – pasakojo moteris.

Vilnietė nesutriko – išsitraukė fotoaparatą, o paskui paskambino Bendrosios pagalbos telefonu. Atvykę policijos pareigūnai ištvirkėlio neberado – jo pėdsakai jau buvo ataušę.

Įtariamojo fotografijos perduotos Klaipėdos policijos komisariatui – pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Namalonūs išgyvenimai – ilgam

Su ekshibicionistais neretai susiduria mėgstančios pasivaikščioti prie Vasaros estrados, pėsčiųjų ir dviratininkų takais takais traukiančios moterys. Klaipėdietė Kristina papasakojo apie kitą incidentą.

„Taku stūmiau vežimėlį su vaiku. Pajutau, kad iš už nugaros kažkas pribėgo. Atsisukau, o jis ten, gal už metro, jau savo reikalus atlieka. Pradėjau lėkti – jis vytis. Kai atsisukau, jo nebebuvo – dingo miške. Paskambinau policijai“, – šlykštų susitikimą prisiminė Kristina.

Moteris teigė patyrusi labai nemalonių išgyvenimų, pasivaikščioti į tas vietas viena jau niekada nebeis. Spėjama, kad ją persekiojo kitas iškrypėlis – ne tas, kurio nuotraukos buvo perduotos policija.

Anas buvo apie trisdešimt metų amžiaus, vidutinio ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, vilkėjo mėlyną megztinį, juo vis stengėsi paslėpti savo veidą.

Baugino paplūdimių lankytojas

Šalia Vasaros estrados gyvenančios moterys sako, kad tokie vaizdai čia – ne naujiena. Kai kurios, susidūrusios su iškrypėliais, bandė juos auklėti, bet pačioms teko bėgti, nes vyrai imdavo plūstis, kai kurie net ir vydavosi.

Prieš porą metų susidūrusi su ekshibicionistu 48 metų klaipėdietė irgi dar ilgai negalėjo atsitokėti nuo patirtų slogių įspūdžių.

Moteris, pamačiusi Debreceno gatvėje stovintį ir demonstruojantį lytinius organus vyrą, jį sugėdino. Tuomet iškrypėlis pripuolė prie jos, kelis kartus trenkė į galvą. Ši nuvirto, o užpuolikas paspruko.

Kitas itin įžūlus ekshibicionistas įjunko lankytis Smiltynės moterų paplūdimyje. Jo pasirodymas kelioms saulės vonių mėgėjoms baigėsi ne tik didžiuliu išgąsčiu, bet ir sumušimo žymėmis ant kūno.

Vyras įtūžo, kai moterys nusprendė jį sugėdinti, pagrasino, kad paskambins į policiją. Pripuolęs prie vienos griebė už kaklo, bet paskui matyt apsigalvojęs greitai dingo.

Slampinėja šalia mokymo įstaigų

Pasak liudininkių, tas pats iškrypėlis netrukus Smiltynėje nusižiūrėjo kitą auką. Pamanęs, kad yra filmuojamas mobiliuoju telefonu, iš pradžių moters pusėn paleido pagalį, sužeidė jai koją.

Paskui užpuolikas ėmė ją stumdyti, kumščiuoti, sučiupęs rankomis purtyti, tampyti už plaukų. Išsigandusi moteris šaukė nieko nefilmavusi, siūlė jam pažiūrėti įrašus telefone.

Tačiau vyras nereagavo, dar išsitraukęs dujų balionėlį papurškė jos pusėn. Kol užpultoji atsipeikėjo, ekshibicionistas buvo dinges.

Dar vienas vienas iškrypėlis išgąsdino dvi iš mokyklos namo einančias dešimtmetes – savo lytinius organus demonstravo pėsčiųjų take šalia Statybininkų prospekto.

Ekshibicionistai pamėgo slampinėti parkeliuose prie kitų pietinėje uostamiesčio miesto dalyje esančių ugdymo įstaigų – Varpo, Versmės, Jeronimo Kačinskio muzikos mokyklų.

Paprastai jie keičia savo pasimėgavimų vietas prasidėjus mokslo metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.