Kriminalistus nustebino drąsus ir kvailas palangiškio poelgis: mėtė pėdas, bet vis tiek įkliuvo

Klaipėdoje prieš teismą stos 27 metų palangiškis, iš Nyderlandų atsisiuntęs daugiau kaip pusę kilogramo amfetamino, bet taip ir nespėjęs pajusti kvaišalų poveikio. Vyrui, kuris nors ir bandė visaip saugotis, nepavyko išsisukti nuo atsakomybės.

Siuntiniuose - psichotropinės tabletės.  <br> Muitinės policijos nuotr.
Siuntiniuose - psichotropinės tabletės.  <br> Muitinės policijos nuotr.
 Muitininkai sulaiko kvaišalų siuntas.<br> Muitinės policijos nuotr.
 Muitininkai sulaiko kvaišalų siuntas.<br> Muitinės policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2021, 6:01 PM

Atsiskaitė virtualia valiuta

Baudžiamasis kodeksas už kontrabandą numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dešimties metų, o už neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų laikymą be tikslo jas platinti baudžiama iki dvejų metų nelaisvės.

Ikiteisminį tyrimą atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos teritorinio skyriaus pareigūnai.

Paaiškėjo, kad vyras galimai užsisakė ir iš Nyderlandų Karalystės atsisiuntė daugiau kaip pusę kilogramo psichotropinės medžiagos – amfetamino. Nenustatyta, kad jis ketino juos pardavinėti juodojoje rinkoje.

Palangiškis žinojo, kad elgiasi neteisėtai, stengėsi visaip sumėtyti pėdas: už nelegalų pirkinį atsiskaitė virtualia valiuta – bitkoinais.

Įkliuvęs mėgino mėtyti pėdas

Bandydamas nuslėpti savo gyvenamąją vietovę, vyras nelegalioje siuntoje nurodė ne savo, o Palangos savivaldybei priklausančio socialinio būsto, kuriame niekas negyveno, adresą.

Tačiau ir tai palangiškio neišgelbėjo – patekęs į Muitinės kriminalinės tarnybos akiratį įtariamasis buvo išaiškintas ir sulaikytas.

Atlikus kratą jo namuose rastas nedidelis kiekis dar vienos rūšies psichotropinės medžiagos.

Baudžiamąją bylą dėl kvaišalų platinimo be tikslo juos realizuoti greitai atvers Klaipėdos apygardos teismas.

Teisėsaugininkai stebėjosi

„Jauni žmonės kartais nesuvokia, kokia atsakomybė gresia už norą išbandyti kvaišalų, kokių pasekmių tai gali atnešti jų sveikatai“, – pastebėjo ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Laimos Rokanskienė.

Manantys, kad atsisiuntus prekę paštu ir nurodžius svetimą adresą, pavyks išsisukti nuo atsakomybės – labai klysta. Tokie nusikaltimai, pasak L.Rokanskienės, išaiškinami, o už juos gresia griežta atsakomybė.

Kriminalistus nustebino palangiškio drąsa ir atsisiųsdintos psichotropinės medžiagos kiekis – paprastai sulaikomas mažesnės iš užsienio šalių atkeliavusių kvaišalų siuntos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.