Iš Panevėžio degalinės „išgaravo“ 152 litrai kuro: apsukruolių padarytą žalą pastebėjo ne iš karto

Panevėžio policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės iš vienos šiame mieste esančios degalinės.

 Dėl kuro vagystės patirtus nuostolius degalinės administracija įvertino 203 eurais.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
 Dėl kuro vagystės patirtus nuostolius degalinės administracija įvertino 203 eurais.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2021, 3:23 PM, atnaujinta Mar 6, 2021, 5:46 PM

Į policiją dėl 152 litrų kuro vagystės kreipėsi Panevėžyje, J.Basanavičiaus gatvėje, įsikūrusios degalinės administracija.

Pareiškime buvo nurodyta, kad kovo pirmą dieną, 12 val. 45 min. į degalinę automobiliu „Opel Vectra“ atvykę asmenys prisipylė 152,35 litrų kuro ir išvažiavo lauk už jį nesumokėję.

Vagystę užfiksavo vaizdo kameros

Dėl vagystės patirtus nuostolius pareiškėjai įvertino 203 eurais 39 centais.

Vagystę degalinės darbuotojai pastebėjo ne iškart, o tik tikrindami už parduotą kurą gautas pajamas.

Radę neatitikimų tarp parduoto kuro kiekio ir už jį gautų pinigų, degalinės darbuotojai peržiūrėjo stebėjimo kamerų įrašus ir pamatė, kaip buvo pavogtas kuras.

Daugiau nei pusantro šimto litrų degalų į atsivežtą talpą susipylė iš automobilio „Opel Vectra“ išlipęs keleivis. Jis ant veido buvo užsidėjęs apsauginę kaukę, kurios buvo privalomos dėl tuo metu galiojusių karantino apribojimų.

Šis vaido įrašas buvo perduotas ikiteisminį tyrimą dėl vagystės pradėjusiems pareigūnams.

Pastarąjį pusmetį buvo ramu

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tadas Martinavičius sakė, kad tyrėjai bandys indentifikuoti nusikaltimą padariusius asmenis.

Pasak T.Martinaičio, tokio pobūdžio vagysčių Panevėžio apskrityje kartkartėmis pasitaikydavo praėjusių metų pradžioje, tačiau pastarąjį pusmetį jų nebuvo užfiksuota.

„Pernai per pirmąjį pusmetį Panevėžio apskrityje kas mėnesį būdavo įvykdoma viena-dvi degalų vagystės. Tačiau jų mastai būdavo kur kas mažesni. Vagišiai pasitenkindavo įsipylę tiek degalų, kiek jų telpa automobilio bake.

Šįkart vagystės mastas yra kur kas didesnis, o nusikaltimą įvykdę asmenys veikė daug įžūliau“, – portalui lrytas.lt sakė T.Martinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.