Lenkijoje pavogti automobiliai atsidūrė Marijampolėje

Marijampolės policijos pareigūnai sulaikė du į užsienį išvežti ketintus brangius automobilius – paaiškėjo, kad abu automobiliai buvo neseniai pavogti Lenkijoje.

 Marijampolės pareigūnai išsiaiškino, kad du iš čia į užsienį išvežti ketinti automobiliai buvo neseniai pavogti Lenkijoje.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Marijampolės pareigūnai išsiaiškino, kad du iš čia į užsienį išvežti ketinti automobiliai buvo neseniai pavogti Lenkijoje.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2021, 4:27 PM, atnaujinta Mar 6, 2021, 4:32 PM

Du kaimyninėje šalyje pavogtus automobilius Marijampolės pareigūnai aptiko penktadienį tikrindami Sasnavos gatvėje esančią automobilių krovos aikštelę.

Į šią aikštelę pirkėjai veža įsigytus automobilius, o iš jos automobiliai yra pakraunami į autovežius ir išgabenami į užsienį.

Aikštelėje apsilankę pareigūnai atkreipė dėmesį į automobilį „Toyota Corolla“ be valstybinių numerių, po kurio priekiniu stiklu buvo užklijuotas identifikacinis lipdukas su nurodytu lenkišku valstybiniu numeriu.

Patikrinus šį numerį paaiškėjo, kad 2020 metais pagaminta „Toyota Corolla“ buvo pavogta Lenkijoje ir šioje šalyje ieškoma nuo vasario 23 dienos.

Į akis pareigūnams krito ir aikštelėje rastas automobilis „Toyota Yaris“, kuris taip pat buvo be valstybinių numerių – tik su identifikaciniu lipdukas, kuriame buvo nurodytas lenkiškas valstybinis numeris.

Patikrinę šį numerį pareigūnai išsiaiškino, kad 2019 metais pagamintas „Toyota Yaris“ taip pat buvo pavogtas Lenkijoje ir šioje šalyje ieškomas nuo vasario 17 dienos.

Abu automobilius policininkai išvežė į saugojimo aikštelę ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Tyrėjai turėtų išsiaiškinti, kaip Lenkijoje pavogti automobiliai atsidūrė Marijampolėje ir kas iš to bandė pasipelnyti.

Už didelės vertės nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą arba realizavimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Už šią veiką atsako ir juridinis asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.