Kaišiadoryse suimtas vagystėmis įtariamas vyras

Praėjusį penktadienį, kovo 5 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su specializuoto padalinio pareigūnais, Kaune sulaikė Šiaulių apskrities gyventoją (gim. 1969 m.), kuris, kaip įtariama, įvykdė ne vieną vagystę iš gyvenamųjų patalpų Kaišiadoryse. Įtariama, kad vyras gali būti įvykdęs ir daugiau nusikalstamų veikų.

Kaišiadoryse suimtas vagystėmis įtariamas vyras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kaišiadoryse suimtas vagystėmis įtariamas vyras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2021, 3:23 PM, atnaujinta Mar 8, 2021, 3:26 PM

Anksčiau ne kartą už analogiškus nusikaltimus teistam asmeniui vakar paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams.

Kaip rašoma kauno apskrities VPK pranešime, praėjusio mėnesio pabaigoje, vasario 26 d., apie 7 val. 30 min. Kaišiadoryse, Girelės g., įžūliai įsibrauta į namus, juose esant esant šeimininkams – patekus pro neužrakintas duris, iš svetainėje paliktos rankinės pavogta piniginė su joje buvusiais grynaisiais pinigais ir dokumentais. Padaryta žala siekė 200 eurų.

Tą pačią dieną apie 14 val. Kaišiadoryse, Gedimino g., taip pat patekus pro neužrakintas duris, iš prieškambario pavogta piniginė su grynaisiais pinigais ir mobilusis telefonas „Huawei p30 lite“. Dėl šio įvykio buvo padaryta apie 160 eurų žala.

Dėl abiejų atvejų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Gyventojai raginami nepamiršti, jog pasirūpinti savo turto saugumu galime ir turime kiekvienas. Pareigūnai primena, kokių priemonių vertėtų imtis, kaip elgtis, norint tai padaryti efektyviai. Siekiant išvengti vagysčių iš būstų, reikia: visada užsirakinti duris, įdėti patikimas spynas, durų sklendę; išvykstant iš namų, net ir trumpam, sandariai uždaryti langus, balkono duris; pasikeisti spyną, kai raktai pametami; susitarti su kaimynais, kad, niekam nesant namie, išimtų spaudą iš pašto dėžutės; įsirengti apsauginę signalizaciją; gerai apšviesti kiemą ir automobilių stovėjimo aikštelę; apdrausti namų turtą, o vertingus daiktus pažymėti svetainėje www.pazymetas.lt.

Būnant namuose svarbu neįsileisti nepažįstamų asmenų (neatidaryti durų „atsitiktiniams“ žmonėms, įvairiems „specialistams“ – pirmiausia pro duris, nenukabinus grandinėlės, reikia patikrinti jų dokumentus ir įsitikinti, kas iš tiesų apsilankė), o prieš atidarant duris atidžiai apžiūrėti lankytoją.

Sutemus patartina uždengti langus užuolaidomis, o pastebėjus kad Jūsų butą stebi ar prie jo sukinėjasi įtartini žmonės, skambinti telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.