Druskininkų pasieniečiai sulaikė, įtariama, suklastotus dokumentus turėjusius ukrainiečius

Druskininkų pasieniečiai Raigardo punkte sulaikė du Ukrainos piliečius, kurie patikros metu pateikė, įtariama, suklastotus savo šalies vairuotojų pažymėjimus. Vienas užsienietis gabeno naudotus automobilius, kitas – klijų krovinį. Abu ukrainiečiai suimti mėnesiui.

Vyrai suimti mėnesiui.<br>VSAT nuotr.
Vyrai suimti mėnesiui.<br>VSAT nuotr.
Vyrai suimti mėnesiui.<br>VSAT nuotr.
Vyrai suimti mėnesiui.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 2:01 PM

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai tarptautiniame Raigardo kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos išvykstančio automobilvežio „Iveco“ su priekaba „PL-10“ bei vairuotojo, 49-erių Ukrainos piliečio, dokumentus. Abi transporto priemonės buvo paženklintos lietuviškais numeriais. Jomis buvo gabenami penki naudoti automobiliai. Visi dokumentai buvo tvarkingi.

Įtarimų Druskininkų pasieniečiams sukėlė užsieniečio pateiktas Ukrainos vairuotojo pažymėjimas. Pareigūnai nustatė, kad tai – visiška klastotė.

Tą pačią dieną Druskininkų pasieniečiai Raigardo punkte sulaikė dar vieną ukrainietį. VSAT pareigūnai tikrino iš Lietuvos išvykstančio vilkiko „Renault Magnum“ su ukrainietiškais numeriais ir prie jo prikabintos puspriekabės „Schmitz“ lietuviškais numeriais dokumentus. Puspriekabėje buvo gabenamas klijų krovinys. Transporto priemonių dokumentai buvo tvarkingi.

VSAT pareigūnams įtarimų vėl sukėlė vilkiką vairavusio 26-erių Ukrainos piliečio pateiktas ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas. Pirminiais duomenimis, tai – klastotė.

Pasieniečiai vairuotojus sulaikė ir uždarė į areštinę. Abiem ukrainiečiams dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai jiems gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų sprendimu ukrainiečiai suimti mėnesiui.

Transporto priemonės ir jais gabenti kroviniai saugomi Raigardo kontrolės punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.