Klaipėdoje siautėjęs vyras suimtas dviem mėnesiams

Trečiadienį teismas patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Kristinos Blinstrubienės prašymą dėl kardomosios priemonės skyrimo vyrui, šiurpinusiam uostamiesčio gyventojus. Jam skirtas suėmimas dviem mėnesiams.

Klaipėdoje siautėjęs vyras suimtas dviem mėnesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje siautėjęs vyras suimtas dviem mėnesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2021, 3:04 PM, atnaujinta Mar 10, 2021, 3:10 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, 33 metų įtariamasis kartu su draugu šių metų sausio 12 dieną, apie 23 val., būdami apsvaigę nuo alkoholio, įsibrovė į taksi automobilį ir reikalavo juos pavėžėti. Vairuotojui atsisakius vežti keleivius, įtariamasis pradėjo jį smaugti, o kartu buvęs jo draugas smūgiavo nukentėjusiajam.

Užpuolikai pasišalino iš įvykio vietos, tačiau tą vakarą ir toliau pažeidinėjo viešąją tvarką. Praėjus vos dešimčiai minučių nuo taksi vairuotojo užpuolimo, įtariamasis apspardė pro šalį važiavusį „VW-Golf“ automobilį. Pastarojo vairuotojas taip pat buvo užpultas, o jo transporto priemonė – apgadinta.

Tyrimo duomenimis, anksčiau septynis kartus teistas įtariamasis ir vėliau kėlė siaubą uostamiestyje. Klaipėdietis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, užpuolė vieno prekybos centro apsaugos darbuotoją, išdaužė prekybos centro duris, spardė ir kitaip gadino svetimą turtą, vogė.

Dėl šių nusikalstamų veikų pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos pareigūnai. Vyrui pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo, turto sugadinimo, vagystės.

Atsižvelgiant į įtariamojo padarytų nusikalstamų veikų pobūdį, visuomenei keliamą pavojų ir siekiant užtikrinti įtariamojo dalyvavimą procese, ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė teismo prašė jam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Klaipėdos apylinkės teismas šį prokurorės prašymą tenkino iš dalies ir skyrė jam dviejų mėnesių suėmimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.