Po keturių parų paieškos surasti du iš pataisos namų pasišalinę nuteistieji

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos informuoja, kad iš Alytaus pataisos namų atvirosios kolonijos išvykę pas medikus ir nesugrįžę du nuteistieji buvo surasti Kauno mieste po daugiau kaip keturių parų intensyvių paieškų.

Nuteistieji rasti Kaune.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Nuteistieji rasti Kaune.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-10 12:09

Alytaus pataisos namuose bausmę atliekantys Edgaras Dapkus, gimęs 1997 m., ir Ričardas Suodaitis, gimęs 1963 m., kovo 5-ąją iš vyko į Kauno Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę pas gydytojus ir negrįžo sutartu laiku. Jie, kaip ir kiti atvirosios kolonijos nuteistieji, pagal įstatymus turi teisę būti išleisti pas medikus ar apsipirkti.

Buvo paskelbta pasišalinusių nuteistųjų paieška. Jų ieškojo policija, taip pat ir Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

R.Suodaitis šiais metais iš atvirosios kolonijos pasišalina jau antrą kartą. Jis laisvėje neturi pastovios gyvenamosios vietos, todėl paieškos užtruko, kol buvo pastebėtas ir sulaikytas nemokamo maisto dalijimo vietoje, Kaune.

Netrukus tame pačiame mieste, bet kitoje vietoje Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai sulaikė ir antrą „bėglį“ Edgarą Dapkų.

Kalėjimų departamente įvykdyta Kriminalinės žvalgybos valdybos reforma pasiteisino ir šios valdybos pareigūnų funkcijų bei darbo rezultatai – akivaizdūs. 2020 – 2021 metais pabėgę, nesugrįžę ar kitaip bausmės vengiantys nuteistieji – visi buvo surasti ir pristatyti į bausmės atlikimo vietas. Lietuvos atvirosiose kolonijose šiuo metu bausmę atlieka du su puse karto daugiau nuteistųjų negu anksčiau. Vis dėlto padaugėjo ir rizikų, kad laisvesniu režimu gyvenantys nuteistieji dažniau pasišalina iš bausmės atlikimo vietos.

Šiandien sulaikyti E.Dapkus ir R.Suodaitis grąžinti į Alytaus pataisos namų atvirąją koloniją. Jų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, bus paskirta nuobauda, tačiau jie ir toliau pagal galiojančius įstatymus bausmę atlikinės atvirojoje kolonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.