Bendrovės „Šilalės vandenys“ darbuotojai nurašė į metalo laužą du traktorius, o tada juos naudojo kaip savo

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimo tyrimo skyriaus pareigūnai sėkmingai baigė tirti bylą dėl UAB „Šilalės vandenys“ traktorių, kurie buvo nurašyti kaip metalo laužas, neteisėto įregistravimo. Ikiteisminį tyrimą organizavusi ir jam vadovavusi Klaipėdos apygardos prokuratūra bylą kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Šilalės rūmams.

 Byla dėl UAB „Šilalės vandenys“ neteisėto traktorių įregistravimo perduota teismui.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
 Byla dėl UAB „Šilalės vandenys“ neteisėto traktorių įregistravimo perduota teismui.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2021, 10:58 AM, atnaujinta Mar 19, 2021, 11:02 AM

Kaip rašoma Tauragės apskrities VPK pranešime, 2020 m. gegužės 4 d. policija gavo informaciją, jog UAB „Šilalės vandenys“, fiktyviai nurašė ir neva į metalo laužą pardavė veikiančius šiai bendrovei priklausančius traktorius BOREKS-2628 ir LTZ40. Tiriant šias aplinkybes pavyko nustatyti, kad traktoriai veikiantys ir metalo laužo supirktuvės nepasiekė, o jais sėkmingai naudojasi įmonės darbuotojai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą taip pat paaiškėjo, kad minėti traktoriai, suklastojus dokumentus, buvo neteisėtai įregistruoti bendrovės darbuotojų artimųjų vardu Lietuvos Respublikos traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų priekabų registre, o tai kaip įtariama įvykdė Šilalės rajono savivaldybės administracijos darbuotojas.

Šiam ilgamečiam savivaldybės darbuotojui įtarimai pareikšti dėl neteisėto teisių į daiktą įregistravimo, dokumentų klastojimo. Bendrovės darbuotojai taip pat įtariami suklastoję dokumentus ir padėję savivaldybės tarnautojui neteisėtai įregistruoti šiuos traktorius.

Traktoriai ikiteisminio tyrimo metu grąžinti saugojimui UAB „Šilalės vandenys“.

Asmenims gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.