Kas ta valytoja, iš kriminalistų nosies pradanginusi beveik 7 kg amfetamino? Mįslę narplioja komisaras

Policijos pareigūnams nepavyksta surasti narkotikų, kuriuos išmetė Kriminalistinių tyrimų centro valytoja, esą pamaniusi, kad netinkamoje vietoje palikti kvaišalai yra paprasčiausios šiukšlės.

Viešbutis " Le Meridien " ( Vilonas ) ruošiasi priimti Europs krepšinio rinktines. Kambarinė, tvarkymas, kambarių tarnyba, darbas, nedarbas, siurblys, valytoja<br>V.Balkūno nuotr.
Viešbutis " Le Meridien " ( Vilonas ) ruošiasi priimti Europs krepšinio rinktines. Kambarinė, tvarkymas, kambarių tarnyba, darbas, nedarbas, siurblys, valytoja<br>V.Balkūno nuotr.
Renatas Požėla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Renatas Požėla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2021, 5:47 PM, atnaujinta Mar 20, 2021, 5:55 PM

Ar valytoja, iš tiesų pati to nesuvokdama, išmetė beveik septynis kilogramus amfetamino, ar vis dėlto jis buvo pavogtas? Toks klausimas iki šiol neduoda ramybės ir policijos generaliniam komisarui Renatui Požėlai, ir ikiteisminį tyrimą dėl dingusių narkotikų atliekantiems Vilniaus apygardos prokurorams.

Kol kas pareigūnai linkę manyti, kad tai buvo netyčinis veiksmas, tačiau su šiukšlėmis išmestų narkotikų, kurių vertė juodojoje rinkoje yra apie 140 000 eurų, jiems iki šiol surasti nepavyksta.

„Vyksta intensyvios paieškos. Pasitelkta daug darbuotojų, ir ne tik policijos pareigūnų, bet ir specializuotos įmonės darbuotojų. Tikrai ėmėmės visko, kad surastume narkotikus, bet kol kas nepavyko“, – sakė R.Požėla.

Generalinio komisaro teigimu, policija kol kas neturi priežasčių abejoti valytojos pasakojimu, kad narkotikus ji rado ir išmetė netyčia, pamaniusi, jog tai šiukšlės.

Kad dingo narkotikai, Kriminalistinių tyrimų centro darbuotojai pastebėjo rytą. Apie neeilinį įvykį iškart buvo informuota policijos vadovybė, pradėta paieška, tačiau ji jau buvo pavėluota. Manoma, kad narkotikai išsibarstė tarp kitų šiukšlių ir taip buvo sunaikinti.

„Valytoja kaip valytoja“, – paklaustas, ar tiki moterimi, dėl kurios poelgio policija turi didelių nemalonumų, sakė R.Požėla.

Ši moteris Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centre dirba neseniai ir jos sąžiningumu pareigūnai neturi priežasčių abejoti.

Ji pradėtame ikiteisminiame tyrime apklausta kaip specialioji liudytoja. Toks pat statusas suteiktas ir narkotikus tyrusiems pareigūnams. Vėliau jie gali būti apkaltinti tarnybinių pareigų neatlikimu, nes tiesiogiai yra atsakingi už tyrimui perduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų tyrimą.

Iš Tyrimų centro dingę narkotikai buvo rasti pas vieną Kauno gyventoją.

„Jis buvo sulaikytas, kai vairavo automobilį, kuriame ir rastos šios narkotinės priemonės. Narkotikai automobilyje buvo labai gerai paslėpti“, – kalbėjo R.Požėla.

Policijos generalinio komisaro teigimu, dingę narkotikai jau buvo ištirti. Kriminalistai nustatė, kad tai – amfetaminas.

Kadangi tyrimai jau buvo atlikti, kauniečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų platinimo nesužlugs.

Ikiteisminį tyrimą šioje keistoje byloje atlieka Policijos departamento Imuniteto tarnyba. Jį kontroliuoja Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.