Radviliškio r. vagys iš parduotuvių nešė skanėstus – įkliuvo du 16-mečiai

Kovo 15-osios ir 16-osios naktimis Radviliškyje įvykdytos trys vagystės iš parduotuvių tarp radviliškiečių pasėjo nerimą – kas siautėja mieste? Radviliškio rajono policijos komisariato tyrėjai gyventojus jau gali nuraminti – kovo 17 d. buvo sulaikyti ir suimti šiomis vagystėmis įtariami du Radviliškio pagalbos šeimai centro ugdytiniai.

Radviliškio r. vagys iš parduotuvių nešė skanėstus – įkliuvo du 16-mečiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Radviliškio r. vagys iš parduotuvių nešė skanėstus – įkliuvo du 16-mečiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2021, 9:11 AM, atnaujinta Mar 24, 2021, 9:57 AM

Šešiolikmečiai tik vasario mėn. antroje pusėje grįžo iš Kauno nepilnamečių pataisos namų atlikę bausmes už praėjusiais metais įvykdytas vagystes ir vėl pateko į teisėsaugos akiratį.

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai praėjusių metų vasarį nuolat sulaukdavo pranešimų apie du šio centro globotinius, kurie kėlė daug problemų, nes buvo „etatiniai“ bėgliai iš šios institucijos. Jų dingimas visada keldavo nerimą – kitą dieną būdavo garantuota žinia apie rajone padarytą vagystę ar kokią kitą nusikalstamą veiką. Jaunuoliai mėgo linksmintis su įvairaus plauko nepažįstamaisiais, ieškoti nuotykių ir vengė grąžinimo į pagalbos šeimai centrą, kur privalu laikytis tam tikrų elgesio taisyklių.

Pareigūnai prisimena, kaip praėjusių metų vasario 13-osios rytą sulaukė pranešimo, kad po Šiaulėnų miestelį (Radviliškio rajone) dideliu greičiu ir pavojingai manevruodamas važinėja tamsiai mėlynas „Ford Tourneo Connect“, kuris vos nepartrenkė gatve ėjusių vaikų. Patruliai ties Ilguočių kaimu sustabdė minėtą automobilį ir jame rado abu pabėgėlius iš Pagalbos šeimai centro. Tuomet jie buvo dar penkiolikmečiai.

Neužrakintą transporto priemonę su viduje paliktu užvedimo raktu ir visais transporto priemonei būtinais dokumentais jaunuoliai susirado vieno autoserviso teritorijoje, kuri nebuvo aptverta. Nuotykių ieškotojai iš Radviliškio patraukė į Šilėnus ir planavo važinėtis tol, kol užteks benzino. Pareigūnai jų kelionę nutraukė anksčiau. Tuo metu, kai su sulaikytais jaunuoliais buvo aiškinamasi, iš kur šie gavo automobilį, patrulius pasiekė žinia, kad dėl sustabdyto automobilio vagystės ką tik į policiją kreipėsi vieno Radviliškio autoserviso darbuotojai. Taigi pavogtas automobilis buvo surastas pirmiau, negu policiją pasiekė pranešimas apie jo vagystę.

Abu sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę, dėl vagystės jiems pradėtas ikiteisminis tyrimas. Paaiškėjo, kad jų sąskaitoje ši vagystė – ne vienintelė, yra ir daugiau nusikalstamų veikų. Dėl jų visų jaunuoliams teko stoti prieš teismą ir išgirsti nuosprendį, kuriuo jie buvo izoliuoti nuo visuomenės ir kurį laiką gyveno Kauno nepilnamečių pataisos namuose.

Šių metų vasarį laisvę atgavę nepilnamečiai grįžo į Radviliškio pagalbos šeimai centrą ir čia bei mieste tapo vėl neramu. Jaunuoliai įtariami kovo 9 d. sumušę Pagalbos šeimai centro globotinį, na, o kovo 15 ir 16 dienomis įsibrovę į parduotuves ir jas apvogę. Po neprašytų svečių vizito parduotuvėse buvo pasigesta ne alkoholio ar cigarečių, kaip įprastai, o įvairių saldžių prekių ir skanių gėrimų.

Kovo 15-osios rytą Gedimino g. esančios parduotuvės darbuotojai pastebėjo, kad naktį buvo įsibrauta į vidų ir iš kasos pagrobta 10 eurų, o iš prekybos salės – penkios energetinio gėrimo „Red Bull“ skardinės, du nealkoholinio šampano „Alita“ buteliai, kavos „Lofberg“ pakelis, keletas ledų porcijų. Kitą rytą parduotuvės darbuotojai pamatė, kad parduotuvėje ir vėl šeimininkauta nekviestų svečių. Šįkart pasigesta dviejų puslitrių skardinių giros bei dviejų puslitrių vandens.

Kovo 16-osios rytą rasta apvogta ir Radvilų g. esanti parduotuvė. Iš jos pavogta apie 100 eurų, moteriška pilkos spalvos rankinė, saldainių dėžutė, sportbačiai.

Skanėstų poreikis ir žinia, kad minėti Pagalbos šeimai centro jaunuoliai pastaruoju metu naktimis ir vėl sprunka į miestą bei traukia ieškoti nuotykių, leido daryti prielaidą dėl jų dalyvavimo vagystėse iš parduotuvių. Vienas sulaikytų jaunuolių avėjo sportbačius, identiškus dingusiems iš parduotuvės. Įtariama, kad tai jie ir yra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?