Lenkijos policija atskleidė detales, kaip buvo sulaikytas pabėgęs Alytaus kalinys Įkliuvo, nes prisipylė ne tų degalų

Lenkijos policija atskleidė detales, kaip buvo sulaikytas pasprukęs Alytaus kalinys Gediminas Akelis. 30-mečiui lietuviui dabar ne tik gresia bausmė už pabėgimą iš įkalinimo vietos tėvynėje, bet ir laisvės atėmimas iki 5 metų Lenkijoje. O kaimyninės šalies pareigūnams jis įkliuvo, nes degalinėje prisipylė ne tų degalų.

 Lenkijos policija atskleidė detales, kaip buvo sulaikytas pabėgęs Alytaus kalinys.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Lenkijos policija atskleidė detales, kaip buvo sulaikytas pabėgęs Alytaus kalinys.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Gediminas Akelis.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
 Gediminas Akelis.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
  G.Akelis degalinėje Lenkijoje.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
  G.Akelis degalinėje Lenkijoje.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Automobilio, kuriuo važiavo G.Akelis vidus.<br> Lenkijos policijos/augustow.policja.gov.pl nuotr.
 Automobilio, kuriuo važiavo G.Akelis vidus.<br> Lenkijos policijos/augustow.policja.gov.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 3:47 PM, atnaujinta Mar 25, 2021, 4:03 PM

Lenkijos policija praneša, kad sulaikytam teks atsakyti už degalų vagystę, viešosios tvarkos pažeidimą, nešvankybes ir atsisakymą naudoti burną ir nosį dengiačią kaukę.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, 30-metis Gediminas Akelis iš Alytaus pataisos namų kovo 19 d. buvo išleistas į Druskininkų ligoninę, tačiau nustatytu laiku į pataisos namus negrįžo. Buvo paskelbta jo paieška.

Maždaug parą išbuvęs laisvėje, bėglys kovo 20 d. buvo sulaikytas Lenkijoje, Augustavo mieste. Paaiškėjo, kad jis vairavo Lietuvoje vogtą automobilį.

Jei norite daugiau paskaityti apie kalinio pabėgimą ir sulaikymą, spauskite čia.

Lenkijos policija praneša, G.Akelio vairuotu „Audi“ Augustavo pareigūnai susidomėjo gavę pranešimą iš vienos degalinės. Buvo pranešta, kad automobilio lietuviškais numeriais vairuotojas užsipylė degalų beveik už 300 zlotų (apie 65 eurai) ir nuvažiavo nesusimokėjęs. 

Pagal iškvietimą atvykę pareigūnai tą patį automobilį pastebėjo greta degalinės esančioje sankryžoje. Automobilis stovėjo, buvo atrakintas, viduje nieko nebuvo. Kadangi automobilis kėlė pavojų eismo saugumu, buvo nuspręsta jį išgabenti į saugomą aikštelę.

Po kiek laiko pareigūnai sulaukė dar vieno pranešimo iš kitos degalinės. Buvo pranešta apie apie triukšmaujantį ir erzelį keliantį agresyvų vyrą. 

Vyriškį sulaikius, pareigūnai netruko atpažinti, kad tai tas pats įtariamasis, degalinėje nesumokėjęs už degalus. Vyras ten buvo nufilmuotas. 

Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kodėl lietuvis savo automobilį paliko tiesiog sankryžoje. Paaiškėjo, kad jis degalinėje supainiojo degalus ir į dyzelinį automobilį prisipylė benzino. Tad išvažiavus iš degalinės Lietuvoje vogto „Audi“ variklis tiesiog atsisakė dirbti.

Po incidento paimta G.Akelio kraujo tyrimams apsvaigimui nustatyti. Dabar vyrui Lenkijoje teks atsakyti už vagystę, viešosios tvarkos pažeidimą, nešvankybes ir atsisakymą naudoti burną ir nosį dengiačią kaukę. Lenkijoje jam gresia laisvės atėmimas iki 5 metų. 

O grįžus į Lietuvą jam gresia bausmė už pabėgimą iš įkalinimo vietos. 

Kaip skelbia Kalėjimų departamentas, 1991 metais gimusiam G.Akeliui pagal paskutinį teismo nuosprendį nuo 2020 m. gruodžio trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones. Nuteistasis į laisvę turėjo išeiti po dviejų mėnesių – 2021 m. gegužės 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.