Meilės troškulį prostitutės iš Rusijos glėbyje numalšinusiam šiauliečiui to buvo maža: laiką leis kalėjime

Iš Rusijos į Šiaulius atvykusios prostitutės paslaugomis pasinaudojęs, o po to ją apiplėšęs 29 metų Edvinas Barauskas pataisos namuose turės praleisti vienerius metus ir keturis mėnesius.

 Prostitutės paslaugomis pasinaudojęs šiaulietis nusprendė ją apiplėšti.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
 Prostitutės paslaugomis pasinaudojęs šiaulietis nusprendė ją apiplėšti.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
 Prostitutės paslaugomis pasinaudojęs šiaulietis nusprendė ją apiplėšti.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Prostitutės paslaugomis pasinaudojęs šiaulietis nusprendė ją apiplėšti.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Prostitutės paslaugomis pasinaudojęs šiaulietis nusprendė ją apiplėšti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Prostitutės paslaugomis pasinaudojęs šiaulietis nusprendė ją apiplėšti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 6:42 PM

Tiek pat laiko už grotų teks praleisti ir E.Barauskui prostitutę apiplėšti padėjusiam šiauliečiui 31 metų Deividui Zubrickiui.

Kaltais dėl plėšimo pripažintiems E.Barauskui ir D.Zubrickiui bylą išnagrinėjęs teismas skyrė po dvejus metus nelaisvės. Tačiau paskirtą bausmę teismas sumažino vienu trečdaliu, nes abu kaltinamieji kaltais prisipažino ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Teismo sprendimu E.Barauskas kartu su D.Zubrickiu privalės solidariai atlyginti ir nukentėjusiajai padarytą 4 tūkstančių 982 eurų turtinę žalą.

Pagrobė pinigus ir telefoną

Apie du Šiauliuose į butą įsiveržusius ir ją apiplėšusius vyrus Rusijos pilietė telefonu bendrajam pagalbos centrui pranešė pernai gruodžio 19-osios vakare.

Atskubėjusiems pareigūnams moteris paaiškino, kad vienas įsibrovėlis ją pargriovė ant lovos, o kitas iš spintos pagrobė 6 tūkstančius eurų ir mobiliojo ryšio telefoną „Apple iPhone 11 Pro“.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad plėšikų auka tapo prostitutė, kuri į Šiaulius atvyko iš Vladivostoko (Rusija).

Moteris sakė, kad pasiūlymu dirbti prostitute Lietuvoje ji susigundė perskaičiusi skelbimą, kurį atvykusi į Maskvą rado viename internetiniame tinklapyje.

Skelbime buvo nurodyta, kad už pusvalandį intymių paslaugų bus mokamas 40 eurų, o už valandą – 80 eurų atlygis.

Skelbimą publikavusi sąvadautoja, su kuria ši moteris bendravo telefonu, perspėjo, kad uždarbiu teks dalintis su ja.

Dirbti prostitute sutikusiai rusei sąvadautoja parūpino vizą į Lenkiją, iš kur prostitutė atvyko į Šiaulius ir čia jau rado jai išnuomotą butą.

Nustatė prostitutės klientų ratą

Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo pradėjusiems pareigūnams kilo įtarimas, kad prostitutę galėjo apiplėšti jos klientas.

Nors plėšikai pagrobė prostitutės telefoną, jos klientų ratą padėjo nustatyti mobilioji pokalbių programėlė, kurios pagalba Rusijoje esanti sąvadautoja derino klientų pasimatymo laiką su prostitute.

Peržiūrėję prostitutės klientų telefonų numerius pareigūnai atkreipė dėmesį į E.Barauską, kuris jos paslaugomis pasinaudojo kelis kartus, o paskutinį kartą – prieš pat apiplėšimą.

Taksistu tuo metu dirbęs E.Barauskas į pareigūnų akiratį jau buvo spėjęs patekti ir anksčiau. Šiaulietis buvo keturis kartus teistas už vagystę, sukčiavimą, turto pasisavinimą bei viešosios tvarkos pažeidimą.

Pastebėjo, kur slepiami pinigai

Pareigūnai netrukus sulaikė ne tik E.Barauską, bet ir jo bendrininką – anksčiau už nepilnametės išžaginimą bei fizinio skausmo sukėlimą teistą D.Zubrickį.

Pas vieną sulaikytąjį buvo rasta dalis iš prostitutės pagrobtų pinigų – 2 tūkstančiai eurų.

Už grotų atsidūrę įtariamieji prisipažino apiplėšę prostitutę.

Mintis ne tik patirti malonumą pasinaudojus intymiomis paslaugomis, bet ir gauti naudos, kilo E.Barauskui.

Prostitutės paslaugomis vos jai atvykus į Šiaulius praėjusių metų gruodžio pradžioje pasinaudojęs E.Barauskas pastebėjo, kur moteris deda gautus pinigus.

Sukurpė apiplėšimo planą

Apiplėšimo planą šiaulietis aptarė su savo pažįstamu D.Zubrickiu.

Pagal šį planą E.Barauskas turėjo užeiti pas prostitutę ir pasinaudoti jos paslaugomis, o D.Zubrickis – lūkuriuoti už durų.

E.Barauskui išeinant lauk D.Zubrikis turėjo įsiveržti į vidų ir užpulti prostitutę.

Viskas įvyko kaip suplanuota – kol į vidų įsiveržęs D.Zubrickis laikė ant lovos pargriautą prostitutę, į butą įsėlinęs E.Barauskas greitai rado paslėptus pinigus.

Sprukdami plėšikai pagrobė ir prostitutės telefoną, kad ši negalėtų išsikviesti pagalbos. Tai moteris padarė pasinaudojusi kitu telefonu.

Prostitutės apiplėšimo planą sukurpę bei jį įvykdę šiauliečiai nemanė, kad bus taip greitai demaskuoti – jie net nespėjo pasinaudoti savo grobiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.