Apie nebūtą sutuoktinio smurtą prieš kūdikį pranešusiai kaunietei pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Zakarauskaitė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo kūdikiui. Tyrimas nutrauktas, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Po šio sprendimo prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

 Apie nebūtą sutuoktinio smurtą prieš kūdikį pranešusiai kaunietei pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Apie nebūtą sutuoktinio smurtą prieš kūdikį pranešusiai kaunietei pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2021, 11:10 AM, atnaujinta Mar 26, 2021, 11:13 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas šių metų vasario 1 dieną, kai į butą Kaune buvo iškviesta policija dėl galimo smurto prieš kūdikį. Įvykio vietoje kūdikio mama nurodė, kad vaikelio tėvas, jos sutuoktinis, naktį smurtavo prieš jų atžalą. Esą kūdikis buvo neramus ir vyras bandė jį nuraminti panaudodamas smurtą.

Netrukus kūdikis buvo nuvežtas į ligoninę, o tėvas – sulaikytas. Vyras savo kaltės nepripažino ir tikino, kad nesmurtavo prieš mažametį. Tyrimo metu ligoninėje jokių smurto žymių ant vaikelio kūno nerasta. Šeimai pagalbą teikianti socialinė darbuotoja, lankydamasi šeimos namuose gruodžio mėnesį, atlikdama patikrinimą nustatė, kad sąlygos šios šeimos namuose buvo sudarytos tinkamos vaikų auginimui.

Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, tą naktį vaiko mama konfliktavo su vyru. Abu tėvai buvo blaivūs. Vaikelis buvo neramus, verkė, o pavargę sutuoktiniai susiginčijo. Kaunietė pripažino, kad melavo ir jokio smurto prieš jųdviejų atžalą nebuvo. Moteris buvo įspėta dėl kylančios atsakomybės už melagingų parodymų davimą, ji tai suprato ir žinojo, tačiau, pasak jos, tuo metu ji buvo labai pikta ant savo sutuoktinio ir tyčia pamelavo, norėdama jį pamokyti.

Kūdikio mamos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Baudžiamasis kodeksas už tokią nusikalstamą veiką numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.