Praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai buvo paleistas į laisvę, klaipėdietis vėl bus teisiamas

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Vida Lūžienė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje ne kartą teistas 46-erių metų uostamiesčio rajono gyventojas kaltinamas įsibrovęs į svetimą namą ir sužalojęs ten gyvenantį žmogų. Taip pat jam pareikšti kaltinimai ir dėl smurtavimo prieš šeimos narį bei grasinimo susidoroti.

Praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai buvo paleistas į laisvę, klaipėdietis vėl bus teisiamas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai buvo paleistas į laisvę, klaipėdietis vėl bus teisiamas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-29 10:44, atnaujinta 2021-03-29 10:46

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, kaltinamasis, atlikęs 16 metų laisvės atėmimo bausmę, iš pataisos namų buvo paleistas 2020 metų rugpjūtį. Kelis mėnesius laisvėje praleidęs vyras vėl sės į teisiamųjų suolą.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos pareigūnai, duomenimis, kaltinamasis praėjusių metų lapkričio 22-osios vakarą įsibrovė į svetimą gyvenamąjį namą ir sumušė tuose namuose buvusį vyrą. Manoma, kad į namo vidų užpuolikas pateko išdaužęs langą.

Be to, remiantis tyrimo duomenimis, vyras galimai keletą kartų smurtavo ir prieš savo sutuoktinę, grasino su ja susidoroti. Praėjusių metų pabaigoje, po pirmo smurto atvejo prieš moterį, teismas kaltinamajam skyrė kardomąją priemonę – įpareigojimą gyventi atskirai nuo nukentėjusiosios ir prie jos nesiartinti nustatytu atstumu, tačiau vyras šios kardomosios priemonės nesilaikė.

Šių metų pradžioje jis vėl ėmė smurtauti prieš savo sutuoktinę, tad teismas jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą. Šiuo metu kaltinamasis teismo laukia suimtas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.