Pasieniečiai Varėnos r. sulaikė automobilį, kuriame buvo rasta kvaišalų: vairuotojas spruko

Pasieniečiai Varėnos rajone sulaikė automobilį „Audi A3“, kuriuo galimai buvo gabentos narkotinės medžiagos. Automobilio vairuotojui pavyko pasprukti, o su juo vykę trys Varėnos rajono gyventojai po apklausų paleisti.

Vairuotojas spruko.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas spruko.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas spruko.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas spruko.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas spruko.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas spruko.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 3:25 PM, atnaujinta Mar 29, 2021, 3:28 PM

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai Varėnos rajono Kaniavėlės kaimo ribose patikrinti stabdė automobilį „Audi A3“ lietuviškais numeriais. Kaip vėliau paaiškėjo, link Varėnos važiavusią mašiną vairavo 21-erių Varėnos rajono gyventojas. Kartu vyko dar trys asmenys. Pasieniečiams vairuotojo paprašius atidaryti bagažinę, šis išlipęs iš „Audi A3“ metėsi bėgti. Jo paieška tebevyksta.

Kilus įtarimui, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, jis buvo atidžiai patikrintas. „Audi A3“ salono daiktadėžėje pasieniečiai rado metalinę dėžutę su milteliais, galimai narkotine medžiaga. Šalia dėžutės buvo 86 vienkartiniai polietileniniai pakavimo maišeliai.

Buvo patikrinti ir automobiliu vykę keleiviai. Paaiškėjo, kad tai yra 21-erių ir 22-ejų Varėnos gyventojai. Trečias keleivis nepakluso teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams ir atsisakė pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Vėliau nustatyta, kad tai – 21-erių Varėnos rajono gyventojas.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Varėnos rajono gyventojams administracine tvarka teks atsakyti už tai, kad jie karantino metu pažeidė įvestus apribojimus, t.y. būdami skirtingų šeimos ūkių nariai vyko vienu automobiliu. Už tai numatyta bauda yra nuo 500 iki 1500 eurų.

21-erių varėniškis taip pat turės administracine tvarka atsakyti ir dėl pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymo, t.y. atsisakymo pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Už tai jam gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Pasieniečiai po apklausų trijulę paleido. Jiems įteikti šaukimai atvykti į A.Barausko užkardą. Šiame VSAT padalinyje saugomas sulaikytas automobilis „Audi A3“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.