Kirtimų r. su narkotikais sulaikytas vyras susilaukė bausmės ir už įvykdytas vagystes

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, pasikėsinimu jas platinti bei devyniomis vagystėmis iš parduotuvių yra kaltinamas J.K.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis buvo pasislėpęs.<br>LR prokuratūros asociatyvi nuotr.
Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis buvo pasislėpęs.<br>LR prokuratūros asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 10:56 AM

Policijos pareigūnai J.K. sulaikė praėjusių metų rugsėjį sostinės Kirtimų rajone. Sulaikytas vyriškis turėjo tris folijos lankstinukus, kuriuose buvo nedidelis kiekis narkotinės medžiagos – karfentanilio. Įtariama, kad šią narkotinę medžiagą J.K. planavo parduoti ar kitaip platinti asmenims, priklausomiems nuo kvaišalų. Pareigūnams jis prisipažino turįs paslėpęs drabužiuose dar vieną pakelį šios narkotinės medžiagos, kurią, manoma, planavo suvartoti pats.

Sulaikytą J.K. apklausus ir skyrus jam kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, jis buvo paleistas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Vilniaus miesto 2 policijos komisariato pareigūnai, duomenimis, nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos iki lapkričio pradžios J.K. iš dviejų statybos, remonto ir buities prekių parduotuvių per devynis kartus pavogė prekių už daugiau kaip 2,4 tūkst. eurų.

Iš vienos parduotuvės kaltinamasis, įtariama, pavogė 6 vandens maišytuvus. Iš kitos parduotuvės J.K. galimai pasisavino 4 vandens maišytuvus, 14 nuotėkio relių bei kelis cirkuliacinius siurblius.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam pasislėpus nuo tyrėjų, jam už akių buvo skirtas suėmimas. J.K. sulaikius, jis buvo suimtas ir teismo laukia už grotų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.