Dubajuje – išskirtinė operacija: į Lietuvos spąstus įkliuvo garsus Rusijos mafijos šulas Įtaria R. Daškevičiaus nužudymo organizavimu

Jeigu tavo biografijoje yra juodų dėmių, geriau neatvirauti apie savo planus. Tuo įsitikino Kaliningrado politikas ir nusikalstamo pasaulio šulas Olegas Škilis. Viešai pasigyręs, kad skrenda į Dubajų, jis buvo sulaikytas Lietuvos prašymu vos čia pasirodęs.

Lėktuvas, kuriuo O.Škilis skrido į Maldyvus, trumpam nusileido Dubajuje. Čia šis Rusijos veikėjas ir buvo sulaikytas.
Lėktuvas, kuriuo O.Škilis skrido į Maldyvus, trumpam nusileido Dubajuje. Čia šis Rusijos veikėjas ir buvo sulaikytas.
Nusikalstamo pasaulio veikėjas O.Škilis (dešinėje) savo viešbutyje Kaliningrade yra fotografavęsis kartu su (iš kairės) Rusijos vadovu V.Putinu, Vokietijos kancleriu G.Schröderiu ir Prancūzijos prezidentu J.Chiracu.
Nusikalstamo pasaulio veikėjas O.Škilis (dešinėje) savo viešbutyje Kaliningrade yra fotografavęsis kartu su (iš kairės) Rusijos vadovu V.Putinu, Vokietijos kancleriu G.Schröderiu ir Prancūzijos prezidentu J.Chiracu.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Daškevičius.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 6, 2021, 5:01 PM, atnaujinta Apr 7, 2021, 9:51 AM

Dubajuje surengta O.Škilio sulaikymo operacija gali iš esmės pakeisti kelių mūsų šalyje įvykdytų garsių žmogžudysčių tyrimą.

Nors oficialiai neskelbiama, kuo kaltinamas šis geras Kauno nusikalstamo pasaulio veikėjo Rolando Dromanto, pravarde Ilgas, bičiulis, manoma, kad jis galėjo organizuoti Daškinių gaujos vadeivos Remigijaus Daškevičiaus ir verslininko Valdo Jakučio nužudymą.

Dėl O.Škilio suėmimo į Interpolą Lietuvos pareigūnai kreipėsi netrukus po to, kai iš areštinės buvo paleisti triukšmingai sulaikyti R.Dromantas ir Robertas Užukauskas, pravarde Rublis.

Jiems pareikšti įtarimai nužudžius R.Daškevičių.

Antrankius uždėjo Dubajuje

Sulaikyti vieną įtakingiausių Kaliningrado žmonių buvo nutarta, kai jis išvyks iš Rusijos, mat ši valstybė savo piliečių neišduoda.

Sužinoti, kada kaliningradietis paliks tėvynę, nebuvo sunku. Mat jis po kelis kartus per dieną socialiniuose tinkluose rašydavo apie save, ateities planus, pasakodavo, kaip turtingai gyvena ir maudosi prabangoje.

Kovo 20 dieną jis viešai visiems pranešė, kad skrenda pailsėti į Maldyvus per Dubajų. Paskutinį savo pasakojimą apie būsimas atostogas jis į socialinius tinklus įdėjo prieš pat skrydį iš oro uosto VIP salės.

Tačiau vos tik lėktuvas nusileido Dubajuje O.Škiliui buvo uždėti antrankiai. Ten jam oficialiai buvo pateikti įtarimai organizavus dviejų Lietuvos verslininkų nužudymą.

Teigiama, kad informaciją pareigūnams apie šiuos nusikaltimus suteikė du anksčiau sulaikyti mūsų šalies nusikalstamo pasaulio veikėjai.

Draugystę užmezgė už grotų

O.Škilis ir R.Dromantas – artimi draugai. Jie susipažino dar sovietmečiu, kai kartu buvo įkalinti viename Kaliningrado kalėjime.

Kalbama, kad kilus riaušėms R.Dromantas palaikė riaušių organizatorius – vietos nusikaltėlius ir, rizikuodamas laisve ir gyvybe, įsivėlė į muštynes su milicininkais ir prižiūrėtojais.

Po to R.Dromantas įgijo didelę Kaliningrado nusikaltėlių lyderio O.Škilio pagarbą, jie tapo tarsi broliais.

Sugrįžęs į Lietuvą ir įsiliejęs į R.Daškevičiaus vadovaujamos grupuotės gretas R.Dromantas jį supažindino su O.Škiliu.

Pirmieji susitikimai vyko tuomet prabangaus Palangos viešbučio „Mama Roza“ pirtyje. Ten vyrai aptarė cigarečių kontrabandos verslą, kuriame turėjo dalyvauti ne tik Kauno ir Kaliningrado nusikalstamo pasaulio veikėjai, bet ir verslininkai – tarp jų bendrovės „Tora“, kuri tuomet solidžiai rėmė konservatorių partiją, savininkas Valdas Jakutis.

Rusas stojo į Ilgo pusę

Po pažinties R.Daškevičius ne tik artimai susidraugavo su O.Škiliu – nusižiūrėjęs, jog šis bando išsibalinti sėsdamas į Kaliningrado srities bokso federacijos viceprezidento postą, pats tapo Lietuvos bokso federacijos prezidentu.

Tačiau O.Škilis pasitikėjo tik R.Dromantu.

Todėl kai 2000 metais kilo konfliktas tarp R.Dromanto ir R.Daškevičiaus bei jį palaikančio V.Jakučio dėl pelno, gaunamo iš cigarečių kontrabandos, kaliningradietis stojo Ilgo pusėn. Iš pradžių buvo nužudytas R.Daškevičius, o paskui žudiko kulkos pakirto ir V.Jakutį.

Nutarė pasukti į politiką

Kalbama, kad po šių žmogžudysčių Ilgas perėmė visą nelegalų Daškinių verslą.

O.Škilis padarė įspūdingą politinę karjerą.

Jis įstojo į Vladimiro Putino sukurtą partiją „Vieningoji Rusija“, tapo Kaliningrado dūmos nariu, jos pirmininko pavaduotoju.

Prieš tapdamas politiku O.Škilis baigė Valstybės tarnybos akademiją prie Rusijos prezidento. Jo specializacija buvo valstybės turto valdymas.

Taip O.Škilis vienu metu buvo ir nusikalstamos grupuotės vadeiva, ir įtakingas politikas. Jis artimai bendravo su buvusiu Kaliningrado policijos vadovu generolu Jevgenijumi Martynovu, šis saugojo bičiulį nuo netikėtų operatyvininkų reidų.

O.Škilis ypač išgarsėjo 2005 metais, kai Kaliningradas minėjo 750 metų įkūrimo jubiliejų. Dauguma į iškilmes atvykusių valstybių vadovų buvo apgyvendinti jo viešbutyje „Grand Palace“.

Ten viešbučio savininkas nusifotografavo kartu su V.Putinu, Vokietijos kancleriu Gerhardu Schröderiu ir Prancūzijos prezidentu Jacques’u Chiracu.

Žudikai dar nerasti

R.Daškevičius (nuotr.) buvo nužudytas 2001 metų lapkričio 24-osios vakarą prie Vilniaus senamiestyje esančio restorano „St.Valentino“ durų. Snaiperis, kuris buvo išsinuomojęs butą priešais esančiame name, gerai žinojo, jog Daškė labai mėgsta šį restoraną, ir kelias dienas laukė, kol jis pasirodys.

Šūvis nuaidėjo, kai R.Daškevičius su trimis asmens sargybiniais išėjo į lauką. Kulka jam kiaurai perskrodė krūtinę ir įlėkė į restorano vidų. Vežamas į ligoninę R.Daškevičius mirė.

Nors po žmogžudystės buvo kalbama, kad nusikaltimą užsakė buvęs R.Daškevičiaus pavaduotojas R.Dromantas, įtarimai jam buvo pateikti tik visai neseniai.

2004 metų balandžio 23-iąją vidury dienos buvo nužudytas dar vienas O.Škilio ir R.Dromanto verslo partneris V.Jakutis, kuris tada laikytas vienu turtingiausių šalies verslininkų.

Žudikas patykojo, kai savo brolio Gedimino automobiliu „Volkswagen Passat“ vežamas V.Jakutis išsuko iš savo namų Sukilėlių gatvėje Kaune, ir prišokęs iš pistoleto-kulkosvaidžio „Agram“ paleido kelis šūvius. Po to šaulys peršoko tvorą ir nubėgo kiemais.

V.Jakutis mirė iškart, jo brolis buvo sunkiai sužeistas. Abu jie turėjo leidimus savigynai įsigyti ginklus, tačiau tuo metu juos buvo palikę namuose. V.Jakutis savo apsaugai buvo pasisamdęs saugos tarnybą, tačiau tuo metu jos paslaugomis nesinaudojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.