Pareigūnai Kelmės r. sutrukdė plisti kontrabandinėms cigaretėms

Siekdami užkardyti akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą, balandžio 8 d. apie 22 val., Telšių apskrities VPK Kelmės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai Kelmės rajone, Pagryžuvio kaime, patikrinimui sustabdė automobilį „Nissan Terrano“, kurį vairavo blaivus vyras, gimęs 1970 m.

Cigarečių kontrabanda.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2021, 10:58 AM

Pareigūnams tikrinant automobilio dokumentus bei prožektoriumi apšviečiant automobilio saloną, automobilio gale ir bagažinėje pastebėti du juodos spalvos maišai. Vairuotojo paklausus kas tai, jis nurodė, kad juose yra draugo daiktai ir nežino kas jų viduje. Kilus įtarimui, pareigūnai paprašė atidaryti bagažinę. Įtarimai pasitvirtino, automobilio bagažinėje buvo trys juodos spalvos maišai su kontrabandiniais rūkalais.

Iš viso buvo rasta 1500 pakelių akcizais apmokestinamų prekių – cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Visų cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolėmis, vertė 5 tūkst. 205 eurai.

Ne gana to, vyras kontrabandines cigaretes gabeno ne sau priklausančiu automobiliu. Automobilis „Nissan Terrano“ nugabentas į automobilių saugojimo aikštelę,

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis vyro, turėjusio kontrabandinių cigarečių, atžvilgiu pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal LR ANK 209 str. 7 d. Vyrui gresia bauda nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.