Bus teisiami Kėdainiuose siautėję vagišiai

Kaltinamuoju aktu baigtas ir praėjusią savaitę teismui perduotas Kauno apskrities VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnų atliktas ikiteisminis tyrimas, kuriame dėl net septynių skirtingų nusikalstamų veikų kaltinami du jauni kėdainiškiai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2021, 10:39 AM

Praėjusių metų rudenį eilę įvairių nusikaltimų įvykdę asmenys yra suimti ir laukia teismo. Praėjusių metų rugsėjo 15-osios naktį, įsibrauta į Kėdainiuose, Josvainių gatvėje esantį vaikų darželį ir bandyta pavogti darželiui priklausantį turtą, tačiau suveikus signalizacijai, nusikalstama veika buvo nutraukta ir įsibrovėlis pasišalino.

Tą pačią savaitę, rugsėjo 20 d., taip pat naktį, įsilaužus į Kėdainiuose, J.Basanavičiaus gatvėje veikiančios užkandinės patalpas, iš kasos aparato buvo pavogta apie 60 eurų.

Dar po keleto dienų, rugsėjo 24 d., iš parduotuvės, esančios Kėdainiuose, Radvilų gatvėje, buvo pavogti įvairūs maisto gaminiai ir kasos aparate buvę grynieji pinigai. Be to, vagystės metu, buvo sugadintas parduotuvės turtas – išlaužta spyna ir durys. Iš viso parduotuvė patyrė daugiau kaip 500 eurų turtinę žalą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, Kauno apskrities VPK Kėdainių rajono policijos pareigūnai nustatė, kad šias vagystes įvykdė anksčiau teistas kėdainiškis (gim. 2002 m.), kuris tuo metu dar buvo nepilnametis. Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad rugsėjo 30-osios vakarą tas pats asmuo, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir šįkart veikdamas su kitu asmeniu – anksčiau taip pat teistu kėdainiškiu (gim. 1991 m.), įsibrovė į Kėdainiuose, Sodų gatvėje esantį butą. Grasindami ir reikalaudami atiduoti savo turimą turtą (pinigus, banko korteles, brangenybes), sumušė buto šeimininką ir pasisavino svetimo turto už beveik 300 eurų.

Sekančią dieną, pas vieną iš asmenų (gim. 1991 m.) pareigūnai, atliekant asmens kratą, aptiko ir psichotropinės medžiagos. O šių metų kovo 19 d., Kėdainių rajone, Daumantų kaime, asmeninio konflikto metu, tas pats asmuo (gim. 1991 m.) smurtavo prieš kitą vyrą, taip sukeldamas jam nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Abu asmenys suimti, už padarytas septynias nusikalstamas veikas vyrams gresia baudžiamoji atsakomybė pagal penkis skirtingus Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius (178 str. 2 d., 187 str. 1 d., 180 str. 2 d., 259 str. 2 d., 138 str. 1 d.).

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai. Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.