Iš Lenkijos atvykęs tadžikas turėjo suklastotą vairuotojo pažymėjimą

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą automobiliu „Škoda Fabia“ vykusį tadžiką, kuris pateikė, įtariama, padirbtą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

 Tadžikijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br> VSAT nuotr.
 Tadžikijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2021, 11:07 AM, atnaujinta Apr 21, 2021, 11:09 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Lazdijų rajono Tarnaukos kaimo ribose, kelyje Seinai – Lazdijai, patikrinti sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Škoda Fabia“ lenkiškais numeriais. Mašiną vairavo 22-ejų Tadžikijos pilietis.

Kalvarijos pasieniečiams užsienietis pateikė tvarkingus asmens dokumentus. Jis turėjo ir leidimą gyventi Lenkijoje. Tadžikiškas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams sukėlė įtarimų. Paaiškėjo, kad šis dokumentas galimai suklastotas.

Pasieniečiai tadžiką sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Automobilis „Škoda Fabia“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.