Už kaukės nedėvėjimą Klaipėdos teismas vyrui baudą sumažino nuo 500 iki 60 eurų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose išnagrinėta administracinio nusižengimo byla pagal nubaustojo A.E. skundą dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato 2020 m. gruodžio 15 d. priimto nutarimo.

Už kaukės nedėvėjimą Klaipėdos teismas vyrui baudą sumažino nuo 500 iki 60 eurų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Už kaukės nedėvėjimą Klaipėdos teismas vyrui baudą sumažino nuo 500 iki 60 eurų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-23 10:56, atnaujinta 2021-04-23 11:00

Kaip rašoma teismo pranešime, A.E. policijos nutarimu nubaustas už tai, kad 2020 m. lapkričio 8 d., apie 8 val. 05 min., Gargžduose, Klaipėdos rajono savivaldybėje, ėjo ne per pėsčiųjų perėją, kai pėsčiųjų perėja buvo matomumo zonoje, be to, nedėvėjo nosį ir burną dengiančios apsaugos priemonės, tuo sukeldamas pavojų išplisti COVID-19 ligai. Už šiuos nusižengimus A.E. buvo paskirta 500 eurų bauda.

Nusižengimų padarymo metu galiojo Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimo Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ (toliau – Nutarimas) 2.1.5.2 punktas, įpareigojęs vyresnius nei 6 metų asmenis viešose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kurios priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną (toliau – kaukės). Pagal Nutarimo 2.1.5.2.1 punktą, šis reikalavimas nebuvo taikomas asmenims, kai jie sportuoja.

Teismas, išnagrinėjęs skundą rašytinio proceso tvarka ir įvertinęs byloje surinktų įrodymų visumą, nustatė, kad A.E. skunde iškelta versija, esą jis nusižengimų fiksavimo metu sportavo ir jo maršrutas buvo nukreiptas į Gargždų jaunimo parke esančią treniruoklių aikštelę, kurioje jis ketino toliau tęsti individualią sportinę treniruotę, laikytina gynybine, siekiant išvengti atsakomybės, todėl ją atmetė.

Teismas, vertindamas A.E. padaryto nusižengimo pavojingumą, atsižvelgė į tai, kad pažeidimas padarytas 2020 m. lapkričio 8 d., apie 8 val. 05 min., tai yra ankstyvą sekmadienio rytą, kai kitų asmenų nebuvo. Teismas konstatavo, kad A.E. nesukėlė pavojaus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, ir perkvalifikavo A.E. padarytą nusižengimą į lengvesnę atsakomybę numatančią straipsnio dalį.

Kadangi ne teismo tvarka priimtame nutarime suklysta kvalifikuojant veiką, teismas 2020 m. gruodžio 15 d. policijos nutarimą panaikino ir paskyrė A.E. už šį nusižengimą 60 eurų baudą.

Šis nutarimas per dvidešimt dienų nuo nutarimo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.