Kanapėmis namiškio skausmus malšinusiam vyrui – įkalinimo bausmė

7 metai įkalinimo įstaigoje. Tokią bausmę teks atlikti daugiau kaip 5 kilogramus kanapių įsigijusiam ir kvaišalų namiškiui davusiam Mažeikių rajono gyventojui 30 metų Alvydui Gabaliui.

 Mažeikių rajono gyventojas kanapių dalių pirko sau svaigintis ir norėdamas padėti nepagydoma liga sergančiam namiškiui.<br> T.Bauro asociatyvioji nuotr.
 Mažeikių rajono gyventojas kanapių dalių pirko sau svaigintis ir norėdamas padėti nepagydoma liga sergančiam namiškiui.<br> T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-27 14:04, atnaujinta 2021-04-27 14:11

Pirmą kartą prieš teismą stojusiam vyriškiui grėsė įkalinimas nuo 10 iki 15 metų, bet bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas nutarė skirti švelnesnę bausmę nei numato įstatymas.

Antradienį nuosprendį paskelbusi teisėja Nijolė Matuzevičienė pažymėjo, kad bausmė švelnintina, nes teisiamasis visiškai pripažino savo kaltę, nėra linkęs nusikalsti, o padaryta nusikalstama veika nesukėlė ypač didelio pavojaus visuomenei. Šių aplinkybių visuma leidžia manyti, kad bausmės tikslai bus pasiekti ir paskyrus mažesnę bausmę nei numatyta įstatyme.

Mažeikių rajono Pikelių kaimo gyventojas A.Gabalis įklimpo 2019 m. lapkritį, kai iš nepažįstamo asmens nusipirko ypač didelį kiekį kanapių. Už daugiau kaip 5 kg kvaišalų jis sumokėjo 6 tūkstančius eurų. Sandoris įvyko Klaipėdos rajone, prie Kalotės gyvenvietės.

Kaltę visiškai pripažinęs Mažeikių rajono gyventojas sakė, kad pinigų kvaišalams pirkti užsidirbo Didžiojoje Britanijoje. Vyriškis kanapių pirko ne parduoti, o savoms reikmėms, be to, norėjo padėti nepagydoma liga sergančiam motinos sugyventiniui.

Didelius skausmus kenčiančiam namiškiui A.Gabalis iš kanapių spaudė aliejų, o jį vartoti davė ligoniui. Iš maždaug saujos kanapių dalių buvo išspaustame aliejuje buvo beveik 4,7 gramo psichotropinės medžiagos.

Tokį didelį kiekį kvaišalų įsigijęs vyriškis buvo atsargus ir namuose jų nelaikė. Automobiliu „Mercedes Benz“ sugrįžęs iš uostamiesčio, A.Gabalis kvaišalų maišą užkasė netoli gimtinės esančiuose karjeruose.

Vyriškis po kelių dienų buvo sučiuptas kriminalistų, kai atvažiavo patikrinti, ar laukiniai žvėrys neatrado jo slaptavietės.

Nuosprendis dar neįsiteisėjo, todėl teismas paliko galioti A.Gabaliui skirtas kardomąsias priemones – 5 tūkstančių eurų užstatą ir intensyvią pareigūnų priežiūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.