Baltarusis Medininkuose pasieniečiams pateikė vairuotojo pažymėjimo klastotę

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė iš Baltarusijos į Lietuvą maršrutiniu autobusu vykusį baltarusį, kuris turėjo, įtariama, padirbtą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>VSAT nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-28 11:21

Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą maršrutiniu autobusu Minskas – Vilnius su Baltarusijos numeriais važiavusių asmenų dokumentus.

Vienas keleivių buvo 36-erių Baltarusijos pilietis. Be kitų dokumentų, užsienietis pateikė savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai, įtariama, yra visiška klastotė.

Baltarusis buvo sulaikytas ir išlaipintas iš mikroautobuso, o vėliau po apklausos uždarytas į areštinę. Jam teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baltarusijos piliečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Autobusas su kitais tvarkingus dokumentus turėjusiais keleiviais buvo įleistas į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.