Sukčiai ištuštino jaunos vilnietės sąskaitą: pervedė pinigus sau ir bandė apsipirkti

Sukčiai aplink pirštą apsuka ne tik senolius, bet ir patiklius jaunus žmones. Šį kartą apgavikams savo pinigus atidavė jauna vilnietė.

Sukčiai aplink pirštą apsuka ne tik senolius, bet ir patiklius jaunus žmones. Šį kartą apgavikams savo pinigus atidavė jauna vilnietė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Sukčiai aplink pirštą apsuka ne tik senolius, bet ir patiklius jaunus žmones. Šį kartą apgavikams savo pinigus atidavė jauna vilnietė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 9:28 AM, atnaujinta Apr 28, 2021, 2:35 PM

Antradienio rytą į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą paskambinusi 23 metų Grigiškių gyventoja policijos pareigūnams papasakojo, kad sukčių skambučio sulaukė pirmadienį, apie 16 val. 30 min.

Paskambinęs nepažįstamas asmuo, jai prisistatė esąs SEB banko konsultantas ir pareiškė, kad į jos sąskaitą gali būti nusitaikę nusikaltėliai.

„Iš jūsų sąskaitos į kitas sąskaitas yra pervedami pinigai, ar tikrai jūs atliekate šias operacijas?“, – klausė sukčius.

Kadangi buvo skambinta iš telefono, kurio numeris nebuvo paslėptas, o tariamas konsultantas kalbėjo labai mandagiai ir įtikinamai, išsigandusi, kad neteks visų savo pinigų, moteris net nesusimąstė, kad būtent dabar užkibo ant sukčių kabliuko ir pati padiktavo skambinusiajam visus prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus ir slaptažodžius.

Kad buvo apgauta, vilnietė suprato tik kitą rytą, kai pasitikrino savo sąskaitą ir išvydo, kad joje nėra beveik 3000 eurų.

Be jos žinios nusikaltėliai iš viso buvo atlikę tris operacijas – 832 eurai ir 59 centai buvo pervesti į moteriai nepažįstamo asmens sąskaitą, kitomis dviem operacijomis sukčiai bandė atsiskaityti internete už pirkinius, tačiau šie pinigai dar nebuvo pasiekę gavėjų. 2050 eurų sąskaitoje vis dar figūravo kaip rezervuoti.

Išvydusi tai, moteris apie nusikaltimą iškart informavo ir banką, ir policijos pareigūnus. Rezervuotų pinigų pervedimas buvo sustabdytas ir visos lėšos grąžintos moteriai į sąskaitą, o dėl pasisavintų 832 eurų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sukčiams, jei jie bus surasti, už vilnietės pinigų santaupų pasisavinimą gresia, teismas ir bausmė. Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.