Nėštumo metu nuolat alkoholiu piktnaudžiavusi motina stos prieš teismą

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nesunkiu kūdikio sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo pareikšti vienoje rytų Lietuvos savivaldybėje gyvenančiai moteriai.

Nėštumo metu nuolat alkoholiu piktnaudžiavusi motina stos prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nėštumo metu nuolat alkoholiu piktnaudžiavusi motina stos prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-29 15:14, atnaujinta 2021-04-29 15:17

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, moteris, žinodama, kad laukiasi, galimai elgėsi nerūpestingai ir buvo visiškai abejinga kūdikio vystymuisi – nesilankė pas gydytojus, nesidomėjo vaisiaus raida bei galimais rizikos veiksniais, nėštumo laikotarpiu nuolatos piktnaudžiavo alkoholiniais gėrimais. 2019 m. vasarą moteris pagimdė neišnešiotą kūdikį, turintį sveikatos sutrikimų.

Tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad kūdikio sveikatos sutrikimai, turintys ilgalaikių išliekamųjų reiškinių, atsirado dėl jo motinos netinkamo elgesio ir veiksmų.

Moters baudžiamąją atsakomybę lengvina tai, kad ji prisipažino kalta padariusi baudžiamojo įstatymo uždraustą veiką ir dėl to gailisi.

Baudžiamajame kodekse tam, kas dėl neatsargumo sužalojo ar susargdino žmogų, griežčiausia numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.