Klaipėdiečio pasieniečiams pateiktas latviškas vairuotojo pažymėjimas buvo klastotė

Klaipėdos jūrų uoste pasieniečiai sulaikė keltu iš Vokietijos atvykusį uostamiesčio gyventoją, kuris pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Latviško pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr.
Latviško pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-03 16:01

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Uosto pasienio užkardos pareigūnai patikrino keltu iš Vokietijos atplaukusio 36-erių klaipėdiečio dokumentus. Jis vairavo automobilį „Opel Insignia“ su vokiškais registracijos numeriais.

VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė klaipėdiečio pateiktas jo vardu išduotas latviškas vairuotojo pažymėjimas. Detaliai ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai, galimai, yra visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Klaipėdietis buvo uždarytas į areštinę, kurioje praleido visą naktį. Sekmadienį po apklausos jis paleistas skyrus kardomąsias priemones rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Automobilis „Opel Insignia“ grąžintas uostamiesčio gyventojui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.