Mažeikių r. įkliuvo naminukę gaminęs vyras

Balandžio 29 d. apie 14 val. Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai operatyviai reaguodami ir tikrindami turimą informaciją apie tai, jog Mažeikių rajono gyventojas, įtariama, gamina, laiko bei realizuoja naminę degtinę, apsilankė sodyboje, esančioje Mažeikių r., Ketūnų kaime. Informacija pasitvirtino.

 Mažeikių r. įkliuvo naminukę gaminęs vyras.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Mažeikių r. įkliuvo naminukę gaminęs vyras.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Mažeikių r. įkliuvo naminukę gaminęs vyras.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Mažeikių r. įkliuvo naminukę gaminęs vyras.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-05-04 09:49, atnaujinta 2021-05-04 09:52

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, atliekant apžiūrą ir patikrinus vyrui (gim. 1968 m.) priklausančią sodybą ir ūkines patalpas radiniai nustebino – aptiktas naminės degtinės fabrikas. Ūkiniame pastate pareigūnai rado apie 200 litrų skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. O pačioje sodybos teritorijoje, kurioje ir vykdavo naminės degtinės gaminimo procesas, rastas ir pats aparatas naminei degtinei gaminti.

Įstatymas už tokią gamybą numato baudžiamąją atsakomybę. Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Mažeikių rajono policijos komisariate vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo, kur numatyta, kad tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) arba juos realizavo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting