Už iškrypėliškas pramogas teisiamas pensininkas užsigeidė nušalinti visą teismą

Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmams antradienį nepavyko atversti bylos, kuriose iškrypėliškais išpuoliais prieš nepilnametes mergaites kaltinamas 72 metų pakruojietis. Teisiamasis pareikalavo, kad būtų nušalinti ir teisėja, ir prokuroras, o neviešuose posėdžiuose nagrinėjama byla būtų perduota nagrinėti kitam teismui.

 Pakruojietis pensininkas pareikalavo, kad nuo bylos nagrinėjimo nusišalintų ir Pakruojo teisėja, ir Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras, o bylą apskritai perimtų kitas teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Pakruojietis pensininkas pareikalavo, kad nuo bylos nagrinėjimo nusišalintų ir Pakruojo teisėja, ir Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras, o bylą apskritai perimtų kitas teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2021, 3:40 PM, atnaujinta May 4, 2021, 4:05 PM

Pakruojo gyventoją įklampino pomėgis samdyti paaugles pagalbininkes ir prie jų seksualiai priekabiauti. Pensininkas kaltinimas dėl iškrypėliško elgesio su 4 merginomis.

Šiaulių apygardos prokuratūra ikiteisminį tyrimą pradėjo 2019 m., kai iš Biržų ligoninės buvo gauta informacija apie galimai nusikalstamą pakruojiečio elgesį.

Apie pensininko iškrypėlio šėlsmą papasakojo į ligoninę patekusi keturiolikmetė. Paauglę po vienintelio susitikimo su pensininku ištiko toks šokas, kad mergaitė ėmė svarstyti apie pasitraukimą iš gyvenimo.

Siūlo galą užčiuopę pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad pas našlį pensininką į namus buvo atviliotas visas būrys nepilnamečių 14-17 metų merginų.

Pakruojietis per pažįstamus, internete, dėdamas skelbimus į vietos laikraščius ieškojo pagalbininkių, kurios padėtų buityje – ravėtų daržus, prižiūrėtų namus, gamintų valgį. 

Tačiau dauguma merginų prisipažino, jog atsidūrė šeimininko žabanguose. Pensininko gašlios užuominos, prisilietimai atbaidė pagalbininkes – merginos netrukus sprukdavo iš iškrypėlio namų.

Per ikiteisminį tyrimą pareigūnai buvo suradę ir daugiau merginų, bet pareiškimą parašė tik keturios pensininko aukos. Viena pilnametystės jau sulaukusi samdinė sakė, kad trokšta tik vieno – kuo greičiau pamiršti prieš penkerius metus išgyventą košmarą.

Pareigūnų surasta kita nepilnametė sakė, kad jai užteko vienintelio vakaro iškrypėlio namuose. Išsigandusi mergina paskambino motinai, kad ją skubiai išsivežtų namo. Pareigūnai buvo gavę pranešimą ir dėl galimo išžaginimo, bet nukentėjusioji atsisakė rašyti pareiškimą.

Prokuratūra išsiaiškino, kad vienos samdinės darbdavio name gyvendavo savaitgaliais, kitos iškentė kelis mėnesius. Nukentėjusiosios pasakojo, kad jas buvo bandoma ir papirkti – šeimininkas žadėjo sumokėti, nupirkti mobiliojo ryšio telefoną, bet pažadų dažniausiai netesėjo.

Jauniausia iškrypėlio auka tapo vos 14 metų paauglė, kuriai paslaugusis pensininkas pasiūlė pasimokyti važiuoti automobiliu. „Mokytojas“ elgėsi taip šlykščiai, kad mergaitei dėl patirto šoko prireikė medikų pagalbos.

Šią nukentėjusiąją ištyrę teismo medicinos ekspertai patvirtino, kad mergaitė kalba tiesą ir nėra linkusi fantazuoti. Pripažinta, kad dėl patirto tvirkinimo paauglei buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata.

Anksčiau neteistas pakruojietis pensininkas dar kaltinamas seksualiniu priekabiavimu prie trijų jaunesnių kaip 16 metų merginų. Už šiuos nusikaltimus jam gresia laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.