Nesuvaldytas „Lexus“ Klaipėdoje rėžėsi į stovinčias mašinas – sudaužyti net 6 automobiliai Į ligoninę išvežti 2 žmonės

Net šeši automobiliai buvo apdaužyti naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Klaipėdoje nesuvaldytam automobiliui „Lexus“ įsirėžus į stovinčių mašinų eilę.

 Nesuvaldytas „Lexus“ Klaipėdoje rėžėsi į stovinčias mašinas – sudaužyti net 6 automobiliai.<br> Facebook/Klaipėdos Reidai II/Gretos R. nuotr.
 Nesuvaldytas „Lexus“ Klaipėdoje rėžėsi į stovinčias mašinas – sudaužyti net 6 automobiliai.<br> Facebook/Klaipėdos Reidai II/Gretos R. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2021, 9:32 AM, atnaujinta May 7, 2021, 10:27 AM

Incidentas apie 2 val. 20 min. įvyko I.Simonaitytės g. ties sankirta su Statybininkų g. Kaip lrytas.lt informavo Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė, čia 1975 m. gimusio vyriškio vairuojamas automobilis „Lexus“ trenkėsi į stovinčias mašinas. 

Iš viso per avariją buvo apgadinti šeši automobiliai – avarijos kaltininko „Lexus“, taip pat vienas „Volvo“ ir po du „Citroen“ bei „Audi“.

Per avariją nukentėjo „Lexus“ vairuotojas ir kartu važiavęs keleivis (gim. 1999 m.). Jie perduoti medikams ir išvežti į ligoninę.

Ar automobilio vairuotojas buvo blaivus, kol kas nežinoma. Tai paaiškės ištyrus jo kraują. Įvykio vietoje, pasak liudininkų, vyriškio elgesys buvo keistokas.

Pasak Klaipėdos policijos atstovės, policijos pareigūnai keistai važiuojantį „Lexus“ buvo spėję užfiksuoti, tačiau informacijos apie tai, kad būtų vykusios kvapą gniaužiančios gaudynės nėra.

Tuo tarpu Lietuvos kelių policijos tarnyba įvykį aprašo taip: „Naktį, po antros, Klaipėdoje, I.Simonaitytės gatvėje, įtariama, būdamas neblaivus, „Lexus RX400“ vairuotojas, siekdamas išvengti būti sustabdytam policijos pareigūnų, kirto sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui ir atsitrenkė į stovėjusį automobilį, kuris nuo smūgio pajudėjo į priekį.

Per šį eismo įvykį apgadinti ne tik minėtas „Lexusas“, bet ir dar 5 automobiliai: „Volvo XC90“, „Citroën C5“, „Audi A3“, „Citroën C4“, „Audi A4“. Nukentėjo „Lexusą“ vairavęs 45 metų vyras ir 21 metų keleivis“.

Į įvykio vietą iškviesti ir ugniagesiai. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad atvykus gelbėtojams, automobilis „Lexus“ buvo atsitrenkęs į stovinčius automobilius. Viduje sėdėjo vairuotojas, kuris negalėjo išlipti iš automobilio, keleivis išlipo pats iki ugniagesių atvykimo.

Ugniagesiai padėjo medikams iškelti iš transporto priemonės vyrą ir įkėlė į greitosios pagalbos automobilį.

Ugniagesiai taip pat atjungė automobilio akumuliatorių, nuo kelio dangos nušlavė išsibarsčiusias duženas maždaug 100 kvadratinių metrų plote.

Įvykis tiriamas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.