Girtas prie vairo įkliuvęs R. Gaudiešius susiėmė: automobilyje įsirengė antialkoholinį variklio užraktą

Girtas prie mašinos vairo įkliuvęs Romanas Gaudiešius pasitraukė iš seniūno pareigų, tačiau apskundė policijos paskirtą bausmę ir pasiekė, kad teismas ją sušvelnintų. Po pusmečio atgavęs vairuotojo pažymėjimą jis galės vėl vairuoti mašiną, bet jei tik sės girtas, suveiks variklio užraktas.

R. Gaudiešius.<br>panskliautas.lt nuotr.
R. Gaudiešius.<br>panskliautas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, panskliautas.lt

May 10, 2021, 11:05 AM, atnaujinta May 10, 2021, 11:31 AM

Po prieš 2 mėnesius kilusio skandalo iš Saločių seniūno pareigų pasitraukė 61 metų socialdemokratas Romanas Gaudiešius. Postą jam kainavo nustatytos promilės vairuojant tarnybinę mašiną.

Prašymą atleisti iš darbo skandalistas įteikė Pasvalio valdžiai net nelaukdamas teismo verdikto.

Policijos paskirtą nuobaudą – vairuotojo pažymėjimo atėmimą 1 metams ir 800 eurų baudą – R.Gaudiešius apskundė Pasvalio teismui.

Baudą jis sumokėjo, tačiau siekė kuo greičiau atgauti vairuotojo pažymėjimą ir prašė pakeisti dalį bausmės – sutrumpinti teisių atėmimo terminą.

Tam R.Gaudiešius turėjo svarių argumentų – nurodė, kad net nelaukdamas policijos sprendimo savo visureigyje įsirengė antialkoholinį variklio užraktą.

Tai toks specialus prietaisas, kuris neleidžia užvesti variklio, jeigu vairuotojo iškvėptame ore yra alkoholio. Paskui tam tikrais nustatytais intervalais vairuotojas privalo pūsti į alkoholio matuoklį.

Vyras teigė, kad tokį prietaisą įsirengė dar ir tam, kad ateityje nekiltų pagundų išgėrus sėsti ne tik prie vairo, bet ir keleivio vietoje.

Antialkoholinio variklio užrakto įrengimas jam kainavo 1,3 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.