Ukmergiškius atakavo internetiniai sukčiai

Savaitgalį Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate gauti du pranešimai apie galimus bandymus sukčiauti.

Gauti du pranešimai apie vienodus sukčiavimo atvejus.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Gauti du pranešimai apie vienodus sukčiavimo atvejus.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 12:11 PM

Šeštadienį moteris pranešė, kad socialinialiniame tinkle Facebook sukčiai pasivadinę Agnės Kuzmickaitės vardu sukūrė identišką antrą anketą.

Naudojant „Messenger“ programėlę pranešėjai buvo nusiųsta žinutė, kad ji tapo konkursų nugalėtoja, atsiųsta jai nuoroda bei prašoma užeiti ir pateikti savo asmens duomenis. Moteris nenukentėjo, tačiau baimindamasi, kad gali nukentėti kiti asmenys, rado tikrą A.Kuzmickatės anketą, susisiekė ir informavo apie sukčius.

Sekmadienį apie bandymą išvilioti duomenis pranešė kitas asmuo. Pranešėjas teigė, kad dėl savo parduodamo daikto bendravo su tariamu pirkėju per „WhatsApp“ programėlę. Pirkėjas paprašė suvesti banko prisijungimo duomenis. Tuomet pardavėjas suprato, kad tai – telefoniniai sukčiai – savo duomenų jis neatskleidė, o apie bandymą išvilioti elektroninės bankininkystės duomenis pranešė policijai.

Policija primena niekam neatskleisti savo asmens bei elektroninės bankininkystės duomenų.

Keletas pirkimo internete taisyklių:

  • Atlikite savo tyrimą dar prieš pirkdami.
  • Atsiskaitykite tik saugiu būdu; prašoma tiesiogiai pervesti pinigus? Pagalvokite darkart! Galbūt susisiekite su sąskaitos savininku.
  • Mokėkite tik tada, kai esate prisijungę prie saugaus interneto ryšio – venkite nemokamų arba viešųjų bevielių tinklų.
  • Saugokitės reklamų, siūlančių neįtikimas kainas ar stebuklingus gaminius. Jei pasiūlymas skamba per daug gerai, greičiausiai tai sukčiai!
  • Įtarę bet kokius bandymus sukčiauti, praneškite apie juos skubios pagalbos telefonu 112 netgi tuo atveju, jei netapote sukčių auka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.