Barausko užkardos pasieniečiai sulaikė tris kontrabandininkus ir 4 tūkst. pakelių rūkalų

Netoli sienos su Baltarusija Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai sulaikė du druskininkiečius, Lazdijų rajono gyventoją ir 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Sulaikymo ir persekiojimo metu pasižymėjo tarnybinis vokiečių aviganis Joris.

Rasta cigarečių kontrabanda.<br>lrytas.lt koliažas
Rasta cigarečių kontrabanda.<br>lrytas.lt koliažas
Rasta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rasta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rasta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rasta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rasta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rasta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-05-12 11:26

Pirmadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės A.Barausko pasienio užkardos pareigūnai miške ties Varėnos rajono Dubičių kaimu pastebėjo du asmenis. Ši vieta yra maždaug už pustrečio kilometro nuo sienos su Baltarusija.

Stebimi pasieniečių nešikai ėjo nuo sienos su Baltarusija ir gabeno ryšulius. Prie jų buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, kad krovinį būtų patogiau nešti. Abu vyrai buvo sulaikyti vietoje.

Paaiškėjo, kad jie yra 22-ejų ir 42-ejų Druskininkų gyventojai.

Į pagalbą buvo pasitelktas tarnybinis vokiečių aviganis Joris, kuris apieškojo teritoriją ir už kelių šimtų metrų nuo sulaikytų asmenų aptiko dar kelis tokius pat ryšulius. Joriui dar kartą buvo duota komanda patikrinti vietovę. Vokiečių aviganis užuodė žmogaus pėdsakus ir kinologą mišku ėmė vesti į Lietuvos gilumą. Tuo metu aplinkines miškingas vietoves netoli Dubičių kaimu šukavo dar vienas A.Barausko užkardos pasieniečių ekipažas, kuris miške sulaikė vyrą.

Paaiškėjo, kad jis yra 24-erių Lazdijų rajono gyventojas. Netrukus šioje vietoje pasirodė ir Joris, mišku užtikrintai sekęs Lazdijų rajono gyventojo pėdsakais.

Iš viso kontrabandininkai gabeno 4 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai trijulei gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Po apklausų druskininkiečiai ir Lazdijų rajono gyventojas buvo paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Kontrabandinis krovinys saugomas A.Barausko pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.