Į Lietuvą vykę du tadžikai pasieniečiams ištiesė klastotes

Lavoriškių punkte pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti dviem vilkikų vairuotojams tadžikams, kurie pateikė, įtariama, suklastotus transporto priemonių draudimo liudijimus. Užsieniečiai vyko gabenti įsigytų naudotų automobilių.

 Į Lietuvą vykę du tadžikai pasieniečiams ištiesė klastotes.<br> VSAT nuotr.
 Į Lietuvą vykę du tadžikai pasieniečiams ištiesė klastotes.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 3:27 PM, atnaujinta May 14, 2021, 3:29 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį naktį Vilniaus rinktinės pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusio vilkiko „Mercedes Benz“ su priekaba „Rolfo“ dokumentus.

Tadžikistane registruotą vilkiką vairavo 39-erių šios šalies pilietis. Be kitų dokumentų, vairuotojas patikrą vykdžiusiems pasieniečiams padavė ir vilkiko bei priekabos draudimo liudijimus. VSAT pareigūnai iškart pastebėjo, kad šie lietuviški dokumentai yra, įtariama, suklastoti.

Tą pačią naktį Lavoriškių kontrolės punkte pasieniečiams klastotes pateikė ir į Lietuvą vykęs dar vienas tadžikas. Užsienietis, 29-erių, vairavo Tadžikistane registruotą vilkiką „Scania“ su priekaba „Silver“. Vyras patikrą vykdžiusiems VSAT pareigūnams ištiesė lietuviškus šių transporto priemonių draudimo liudijimus. Šie dokumentai, įtariama, taip pat suklastoti.

Lavoriškių užkardos pareigūnai abiem užsieniečiams surašė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą ir paėmė įtartinus dokumentus. Tadžikams teko grįžti atgal į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.