Prarastą kriptovaliutą atgauti norėjusi vilnietė dar kartą užkibo ant sukčiaus kabliuko

Naivią vilnietę sukčius apgavo du kartus. Pirmą kartą jis ją įkalbėjo įsigyti kriptovaliutos, o antrą kartą paprašė susimokėti už tai, kad grąžins bitkoinus, kuriuos ji pirmą kartą pirko, bet taip ir nenusipirko.

Prarastą kriptovaliutą atgauti norėjusi vilnietė užkibo ant sukčiaus kabliuko.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Prarastą kriptovaliutą atgauti norėjusi vilnietė užkibo ant sukčiaus kabliuko.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 10:02 AM, atnaujinta May 14, 2021, 3:21 PM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, apie nusikaltimą 48 metų moteris policijos pareigūnams pranešė praėjus šešioms paroms po to, kai sukčius ją apmulkino pirmą kartą.

Fabijoniškių mikrorajono gyventoja policijos pareigūnas papasakojo, kad jai nepažįstamo, rusiškai kalbančio asmens skambučio ji sulaukė gegužės 7 dieną, apie 11 valandą.

Nepažįstamasis paskambino į jos mobilųjį telefoną ir pareiškė, kad kartą su ja jau yra bendravęs, siūlęs jai investuoti į kriprovaliutas, tačiau esą ne dėl jo kaltės sandoris nebuvo baigtas, todėl šįkart jis jai turi dar geresnį pasiūlymą – už nedidelį mokestį grąžins visus prarastus bitkoinus, kurie dabar esą kainuoja daug daugiau nei tuo metu, kai ji juos pirko.

„Pirmą kartą šis asmuo man skambino iš lenkiško telefono numerio. Tada nusipirkau ar 200, ar 400 bitkoinų“, – pareigūnams pasakojo vilnietė.

Apsidžiaugusi, kad netrukus bus turtinga, moteris net neįtarė, kad dar kartą užkibo ant sukčiaus kabliuko.

Moteris darė viską, ką sukčius jai liepė – ji prisijungė prie savo asmeninės banko sąskaitos ir iš jos į investavimo platformoje buvusią netikrą, tariamai jos vardu atidarytą sąskaitą pervedė 1515 eurų. Dar 26 eurus bankas atskaičiavo už tarptautinę operaciją.

Beveik savaitę moteris tikėjosi, kad netrukus savo sąskaitoje išvys nusipirktą kriptovaliutą, tačiau dienos ėjo, bitkoinų jai niekas nepervedė, pinigų į sąskaitą taip pat negrąžino.

Supratusi, kad nusikaltėlis ją ir vėl apgavo, vilnietė kreipėsi į policiją ir pranešė patyrusi 1541 euro nuostolį.

Dėl sukčiavimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Didžiausia numatoma bausmė už šį nusikaltimą yra laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.