Kabelių pasieniečių sulaikyti kontrabandininkai keliaus į teismą

Varėnos rajone Kabelių užkardos pasieniečiams įkliuvo du kontrabandininkai, gabenę beveik 2 tūkst. pakelių cigarečių. Anksčiau už tokius pažeidimus baustiems Druskininkų savivaldybės ir Lazdijų rajono gyventojams teisme gresia milžiniškos baudos.

Po apklausos vyrai paleisti.<br>VSAT nuotr.
Po apklausos vyrai paleisti.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 1:28 PM

Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Senovės kaimu, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo pamiške einančius du vyrus su nešuliais. Vietovė, kurioje fiksuoti asmenys, patenka į valstybės sienos apsaugos zoną, į kurią patekti galima tik su specialiu VSAT leidimu.

Pasieniečiai nešikus sulaikė. Paaiškėjo, kad abu jie yra gerai žinomi VSAT pareigūnams dėl nekart padarytų analogiškų pažeidimų. Tai – 24-erių Lazdijų rajono ir 42-ejų Druskininkų savivaldybės gyventojai.

Jų gabentuose ryšuliuose rasta 1 tūkst. 900 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Ryšuliai aptraukti polietileno plėvele, o prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos, kurias kontrabandininkai naudoja tam, kad būtų patogiau nešti neteisėtą krovinį.

Vietovės patikrą vykdęs į pagalbą pasitelktas Aleksandro Barausko užkardos kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Joriu daugiau nieko įtartino neaptiko. Sienos su Baltarusija pažeidimas nefiksuotas, tad manoma, jog neteisėtas krovinys į Lietuvą iš kaimyninės valstybės buvo tiesiog permestas.

Abiem vyrams pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. Už pakartotinai padarytą pažeidimą, kuomet neteisėtai gabenamos akcizais apmokestinamos prekės, gresia bauda nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų. Už patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be VSAT leidimo vyrams teks sumokėti baudas nuo 90 iki 170 eurų.

Po apklausos Druskininkų savivaldybės ir Lazdijų rajono gyventojai paleisti. Vyrams įteikti šaukimai į Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmus, kur bus nagrinėjamos jų bylos. Cigaretės saugomos Kabelių pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.