Gruzinas neteisėtai gabeno Lietuvoje prieglobsčio pasiprašiusius irakiečius

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė gruziną, automobiliu į Lenkiją neteisėtai gabenusį keturis irakiečius. Paaiškėjo, kad pastarieji Lietuvoje yra pasiprašę prieglobsčio, tačiau nusprendė iš šalies išvykti nesulaukę sprendimo.

Irakiečiai buvo laikinai apgyvendinti.<br>VSAT nuotr.
Irakiečiai buvo laikinai apgyvendinti.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-18 11:27

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė automobilį „Opel Zafira“. Vienatūrį lenkiškais registracijos numeriais vairavo 46-erių Gruzijos pilietis. Jis Lietuvos teritorijoje buvo legaliai.

VSAT pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į automobilio salone įsitaisiusius keturis vyrus. Šie pasieniečiams pateikė Irako piliečiams išduotus VSAT Užsieniečių registracijos centro (URC) Pabradėje pažymėjimus. Ketveriukės amžius – nuo 22 iki 24 metų.

Nustatyta, kad irakiečiai Lietuvoje yra pasiprašę prieglobsčio, todėl balandžio mėnesį buvo apgyvendinti URC ir turėjo sulaukti, kol bus išnagrinėti jų prašymai.

Karantino metu prieglobsčio prašytojai turi teisę išeiti iš centro teritorijos dviem valandoms, tačiau jie negali išvykti iš Lietuvos. Irakiečiai, kaip neretai būna panašiais atvejais, matyt, nusprendė patraukti į Vakarų Europą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Irakiečius gabenęs Gruzijos pilietis uždarytas į areštinę. Automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Ten pat, Kalvarijos užkardoje, laikinai apgyvendinti ir visi keturi prieglobsčio prašytojai. Juos artimiausiu metu ketinama grąžinti į URC Pabradėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.