Alytaus policija aiškinasi, kas mieste užklijavo plakatus su Hitlerio atvaizdu

Alytaus policija aiškinasi, kas mieste užklijavo plakatus, susijusius su skiepijimu nuo COVID-19 ir galimybių pasu, kur taip pat vaizduojamas ir Adolfas Hitleris.

 Alytaus policija.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Alytaus policija.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 2:06 PM, atnaujinta May 19, 2021, 3:20 PM

Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė trečiadienį informavo BNS, kad administracinė teisena dėl nacistinių simbolių platinimo ar demonstravimo pradėta gegužės 15 dieną.

Viename nedideliame, juodai baltame plakate vaizduojamas nacistinės Vokietijos vadovas ir parašyti žodžiai – „Skiepytiems į pečių nereiks“.

Kitame didesniame, spalvotame plakate, kuriame matyti koronastop.lt ir Vyriausybės simbolika, A.Hitleris vaizduojamas su užrašu – „Tu to vertas. Leisk sau daugiau su galimybių pasu“.

Anot policijos atstovės, šiuos plakatus ant reklaminio stendo Antano Jonyno ir Lauko gatvių sankryžoje patruliuodami pastebėjo policijos pareigūnai, taip pat plakatai pastebėti ant reklaminio stendo Lauko gatvėje ir ant tvoros Vilniaus gatvėje.

Dar vienas plakatas su A.Hitlerio atvaizdu trečiadienį užfiksuotas Tvirtovės ir Vingio gatvių sankryžoje. K.Janulevičienė teigė, kad į šį plakatą policija jau sureagavo.

Alytaus miesto savivaldybei situacija dėl plakatų su A.Hitlerio atvaizdu žinoma, plakatus dar trečiadienį ketinama pašalinti, tačiau nepavyko nustatyti plakatus priklijavusio asmens.

„Taip, situacija žinoma. Atsukome kamerų įrašus, bandėme nustatyti, kas tuos plakatus klijuoja. Visgi, to padaryti nepavyko. Kameros arba buvo nukreiptos į kitas vietas, arba ten jų visai nebuvo. Mūsų miesto ūkio skyrius tuos plakatus ketina pašalinti dar šiandien“, – BNS sakė Alytaus mero patarėja Agnė Mankevičiūtė.

Už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą gresia 150-300 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.