Klastotes pateikusiems čečėnams nepavyko įvažiuoti į Lietuvą

Šalčininkų kontrolės punkte VSAT pareigūnai į Lietuvą neįleido penkių Rusijos piliečių. Dokumentų patikros metu vyras pasieniečiams pateikė, įtariama, suklastotus trijų nepilnamečių leidimus gyventi Prancūzijoje.

Klastotes pateikusiems čečėnams nepavyko įvažiuoti į Lietuvą.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Klastotes pateikusiems čečėnams nepavyko įvažiuoti į Lietuvą.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 12:04 PM, atnaujinta May 20, 2021, 12:08 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį Šalčininkų punkte dirbę Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patikrino visureigiu BMW X5 iš Baltarusijos į Lietuvą vykusių penkių asmenų dokumentus.

Prancūzijoje registruotą transporto priemonę vairavusio 34-erių čečėnų tautybės Rusijos piliečio ir metais jaunesnės moters turėti asmens dokumentai buvo tvarkingi. Tačiau pasieniečiams įtarimų sukėlė pateikti trijų nepilnamečių leidimai gyventi Prancūzijoje. Pirminiais duomenimis, tai – visiškos klastotės: nustatytų saugumo ir gamybos reikalavimų neatitinka nei dokumentų blankai, nei įrašai juose, imituotos apsaugos priemonės.

VSAT pareigūnai klastotes paėmė ir, kaip įprasta tokiais atvejais, surašė atsisakymus leisti vykti per valstybės sieną. Visi penki užsieniečiai automobiliu BMW X5 grįžo į Baltarusiją.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į šalį atvykti neleido 1404 asmenims. Daugiausiai tarp tokių neįleistųjų yra Baltarusijos piliečių – 530. Į Lietuvą taip pat nebuvo leista atvykti 324 rusams, 253 ukrainiečiams bei asmenims iš dar 21 pasaulio valstybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.