Trakų r. į iškvietimą skubėjusius pareigūnus raudonas „Golfas“ aplenkė lyg stovinčius Sakėsi „skubėjęs, nes labai skuba“

„VW Golf“ vairuotojas taip „skubėjo“, kad net nepastebėjo į iškvietimą skubančių policijos pareigūnų – pro juos, kaip pro stovinčius, praskriejęs jis nurūko tolyn. Netrukus realią grėsmę kitiems eismo dalyviams kėlęs „kelių gaidelis“ buvo sustabdytas. Už chuliganišką vairavimą jam paskirta bauda ir atimta teisė vairuoti transporto priemonę trims mėnesiams.

Vyras susilaukė baudos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras susilaukė baudos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 4:18 PM, atnaujinta May 20, 2021, 6:03 PM

Gegužės 6 d. apie 15 val. 50 min. Trakų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai, skubėdami į iškvietimą dėl pavojaus gyvybei, kelyje Vilnius-Varėna-Gardinas, ties Paluknio kaimu, negalėjo patikėti, ką pamatė pro tarnybinio automobilio langus.

Lenkdamas, kaip pro stovinčius vietoje, jų žymėtą tarnybinį automobilį su įjungtais švyturėliais, praskriejo „VW Golf“ markės automobilis ir nurūko tolyn. Į skubų iškvietimą vykstantys pareigūnai važiavo 120 km/val. Kadangi toks ypatingai įžūlus ir chuliganiškas vairavimas kėlė realią grėsmę ne tik taip vairuojančiam asmeniui, bet ir kitiems eismo dalyviams, ir galėjo sukelti skaudžias negrįžtamas pasekmes – nuspręsta nedelsiant persekioti ir sustabdyti šią transporto priemonę.

Į iškvietimą skubos tvarka buvo išsiųstas kitas policijos ekipažas. Trakų policijos pareigūnai, padidinę greitį, pasivijo „kelių gaidelį“. Jis dar kurį laiką nereagavo į pareigūnų reikalavimą sustoti – pavojingai lenkė kitas transporto priemones, kirsdamas siaurą ištisinę kelio liniją, priversdamas kitas transporto priemones keisti judėjimo greitį ir kryptį.

Po dvi minutes vykusio intensyvaus persekiojimo „VW Golf“ sustojo. Paaiškėjo, kad tai – 36-erių metų vilnietis, ankščiau jau 6 kartus baustas už nustatyto greičio viršijimą ir kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Vairuotojas buvo blaivus, jis aiškino „skubėjęs, nes labai skuba“.

Vėliau paaiškino, kad labai gailisi dėl tokio savo vairavimo. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas su nurodymu sumokėti baudą ir atimta teisė vairuoti transporto priemonę trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.