Varėnos pasieniečiai nutupdė dar vieną droną su cigarečių kroviniu

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai perėmė iš Baltarusijos įskridusį bepilotį orlaivį, kuriuo gabentas kontrabandinių cigarečių krovinys. Tai antras atvejis šį mėnesį, kai specialią įrangą panaudoję pasieniečiai priverstinai nutupdo nelegaliai sieną kertančius aparatus.

 Varėnos pasieniečiai nutupdė dar vieną droną su cigarečių kroviniu.<br> VSAT nuotr.
 Varėnos pasieniečiai nutupdė dar vieną droną su cigarečių kroviniu.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 12:26 PM, atnaujinta May 25, 2021, 12:28 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį savo atsakomybės ruožą tikrinę Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai ties Tribonių kaimu išgirdo įtartinus garsus. Tokius paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai.

Pasieniečiai tuoj pat panaudojo nešiojamą bepiločių orlaivių užkardymo sistemą, sėkmingai perėmė skraidyklės valdymą ir priverstinai ją nutupdė už maždaug kilometro nuo sienos su Baltarusija.

Paaiškėjo, kad prie, manoma, savadarbio drono buvo pritvirtintas ryšulys, kuriame rasta 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra apie pusantro tūkstančio eurų.

VSAT pareigūnai patikrino aplinkines vietoves. Droną valdęs asmuo nerastas.

Įvykį tiriantys pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną.

Tai antras atvejis šį mėnesį, kai specialią įrangą panaudoję Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai nutraukia neteisėtus bepiločių orlaivių skrydžius. Gegužės 20-osios naktį kontrabandą gabenusį droną sėkmingai perėmė ir nutupdė Purvėnų užkardos pasieniečiai. Skraidykle, kuri, pirminiais duomenimis, taip pat yra savadarbė, gabenta 250 pakelių rūkalų.

Tribonių užkardos pasieniečiai kontrabandininkų droną su kroviniu taip pat perėmė ir kovo mėnesį. Tąkart į VSAT pareigūnų rankas pateko brangus, beveik pusšešto tūkstančio eurų kainuojantis dronas „DJI Matrice 600 Pro“ ir 300 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Be to, šiemet fiksuoti trys atvejai, kai Varėnos rinktinės pasieniečiai specialią įrangą panaudojo prieš į Lietuvos pusę, įtariama, ką tik įskridusius dronus, o nebevaldomi aparatai nukrito prie pat sienos Baltarusijos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.