Skubantiems į pajūrį, policijos žinia: pamiršta seną ir patikrintą taisyklę

Sušilus orams pajūrio paplūdimiuose pagausėjo ne tik poilsiautojų, bet ir vagišių – kai kurių žmonių patirti nuostoliai perkopia tūkstantines sumas.

Pajūrio paplūdimiuose šiemet budės daugiau policijos pareigūnų.<br>Policijos nuotr.
Pajūrio paplūdimiuose šiemet budės daugiau policijos pareigūnų.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 7:34 AM

Smiltynėje moteris neteko dviračio „Giant“, kuris buvo prirakintas prie medžio šalia tako į paplūdimį. Žala įvertinta 500 eurų.

Dar labiau nepasisekė Girulių pajūryje poilsiavusiai šeimai. Tėvas su trimis vaikais nuėjo maudytis, o motina liko kaitintis kopose ir nepajuto, kaip ilgapirščiai nugvelbė rankinę.

Į ją visi buvo sudėję penkis mobiliuosius telefonus, dokumentus ir piniginę su 80 eurų. Šeima apskaičiavo, kad iš viso neteko 1262 eurų vertės turto.

Panaši istorija nutiko ir Giruliuose poilsiavusiai kitai šeimai – pavogtoje rankinėje buvo dvi piniginės ir kitų vertingų daiktų. Nuostoliai siekia 745 eurus.

Dėl šių ir menkesnių vagysčių ikiteisminius tyrimus pradėję pareigūnai perspėja, kad savo daiktus būtina saugoti visada.

Pirmiausia į paplūdimį vertingų daiktų geriau nesinešti, o juos sudėjus į vieną vietą uždengti, kad netrauktų pašalinių dėmesio, ir nepalikti be priežiūros.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai pastebėjo, kad pastaraisiais metais sumažėjo vagysčių iš paplūdimių prieigose paliekamų automobilių.

Dažniausiai dingsta automobiliuose paliekami mobilieji telefonai, kompiuteriai, vaizdo registratoriai, net grynieji pinigai – pernai Klaipėdos rajono teritorijoje esančių paplūdimių prieigose nuo vagių nukentėję poilsiautojai patyrė beveik 6 tūkst. eurų žalą.

Klaipėdos paplūdimiuose šiemet budi daugiau pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.