Recidyvistas su bendrininkais plėšti senolio ėjo tris kartus

Šiaulių apylinkės teisme antradienį baigta nagrinėti plėšimo byla. Apkaltinamasis nuosprendis paskelbtas dviem recidyvistams šiauliečiams 34 metų Mindaugui Mačiuliui ir 31 metų Eiminui Stonaičiui.

 Banditų pora senolį pensininką per mėnesį apiplėšė tris kartus.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Banditų pora senolį pensininką per mėnesį apiplėšė tris kartus.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 3:35 PM, atnaujinta Jun 15, 2021, 3:39 PM

15 kartą prieš teismą stojęs M.Mačiulis nuteistas subendrinta 3 metų įkalinimo bausme, o 12 kartą teistas E.Stonaitis už grotų turės praleisti 1 metus ir 9 mėnesius. Tiesa, nuosprendį dar galima skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Abu recidyvistai neprisipažino, bet abiejų teisiamųjų pateiktos versijos skyrėsi, o surinktų įrodymų ir liudijimų teismui pakako jų kaltei įrodyti. Be to, teismas patenkino nukentėjusiojo pensininko civilinį ieškinį – priteisė 420 eurų žalą.

Nusikaltimai įvykdyti praėjusių metų pavasarį. Pirmą kartą į aštuntą dešimtį įkopusio šiauliečio pensininko butą įsibrauta 2020 m. balandžio 12-ąją. Su bendrininku laukujas duris išlaužęs M.Mačiulis parvertė šeimininką, o per ikiteisminį tyrimą  nenustatytas bendrininkas saugojo senolį, kad šis nesišauktų pagalbos.

Banditai apieškojo namus ir iš virtuvės spintelės stalčiaus pagrobė santaupas – 200 eurų. Tų pačių metų gegužės 3-iosios vakarą ta pati plėšikų pora vėl išlaužė duris ir įsibrovė į butą. Senolis pinigų neturėjo, tad banditai pasitenkino dviem mobiliaisiais telefonais, kurių vertė 70 eurų.

Po dienos plėšikai sugrįžo, tik M.Mačiulį lydėjo kitas bendrininkas E.Stonaitis. Trečią kartą pensininko buto duris išlaužę banditai vėl iškratė butą, bet nieko vertingo nerado. Tada E.Stonaitis paėmė 50 eurų vertės seną televizorių, bet jo pagrobti nesugebėjo, nes laiptinėje pargriuvo ir išsigando liudytojų. 

M.Mačiulis per ikiteisminį tyrimą parodymų nedavė, o teisme aiškino, kad nukentėjusysis pats įsileisdavo į namus, duodavo pinigų svaigalams nupirkti. Recidyvistas tikino nieko pats neėmęs, nors pripažino, kad porą šimtų eurų greičiausiai būtų susigundęs.

E.Stonaitis per ikiteisminį tyrimą prisipažino, bet teisme visiškai pakeitė parodymus. Šiaulietis ėmė tikinti, kad buvęs „ant baltų arklių“, todėl jo ikiteisminio tyrimo metu duotais parodymais vadovautis negalima, o tyrėja apklausos protokolą neva suklastojo.

Skiriant bausmę buvo atsižvelgta, kad plėšikai buvo girti, be to, abu daugybę kartų teisti, pripažinti recidyvistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.