Įkliuvo telefonus ir narkotikus kūno ertmėse laikęs kalinys

Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai turėdami išankstinę informaciją ir bendradarbiaudami su Kauno tardymo izoliatoriaus, Laisvės atėmimo vietų ligonines bei Vilniaus pataisos namų administracijomis sėkmingai užkardė draudžiamų daiktų – mobiliojo ryšio telefono ir, kaip įtariama, narkotinių medžiagų gabenimą tarp pataisos įstaigų, nuteistojo kūno ertmėse.

Įkliuvo telefonus ir narkotikus kūno ertmėse laikęs kalinys.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Įkliuvo telefonus ir narkotikus kūno ertmėse laikęs kalinys.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2021, 10:41 AM, atnaujinta Jun 18, 2021, 10:44 AM

Kaip rašoma Kalėjimų departamento pranešime, po prevencinių veiksmų, nuteistasis, turėjęs kūno ertmėse paslėptus draudžiamus daiktus, pats juos atidavė pareigūnams.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje pradėtas ir atliekamas ikiteisminis tyrimas. 

Pareigūnai neretai turi įtarimų, kad pataisos įstaigose nuteistiesiems draudžiami turėti daiktai ar medžiagos – telefonai, narkotikai – slepiami bausmę atliekančių asmenų kūno ertmėse. Tačiau pataisos namų darbuotojams ar medikams sudėtinga praktiškai įgyvendinti teisės aktus, numatančius, asmens kūno ertmių apžiūrą, jeigu nuteistasis nesutinka ir jai prieštarauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.