Uostamiestyje siautėjusio vagies laukia teisiamųjų suolas: griebė, kas po ranka

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 36-erių klaipėdietis kaltinamas vagyste. Įtariama, kad vyras vogė iš įvairiausių jo kelyje pasitaikiusių vietų Klaipėdoje.

Prašoma skirti maksimalią kardomąją priemonę.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Prašoma skirti maksimalią kardomąją priemonę.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 9:54 AM

Kaip skelbia LR prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo 2020 m. gruodžio iki 2021 m. kovo kaltinamasis, įsibraudamas bei pagrobdamas įvairų turtą, galėjo padaryti daugiau nei 3 tūkst. eurų žalą. Tyrimo duomenimis, nusikalstamas veikas vyras vykdė įvairiose uostamiesčio vietose: prekybos centruose, kavinėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, veterinarijos klinikoje. Skaičiuojama, kad bene didžiausią nuostolį – beveik 2 tūkst. eurų – kaltinamasis padarė iš prekybos centro stendo pavogęs demonstracinį mobilųjį telefoną. Kaltinamojo taikiniu tapo ir viena uostamiesčio kavinė iš kurios jis, įtariama, pavogė daugiau nei 170 kilogramų šaldytos produkcijos. Taip pat, įtariama, kad vyras galėjo įsibrauti į vieną Klaipėdoje esantį butą, tačiau pastebėtas namuose buvusio šeimininko kaltinamasis pabėgo.

Tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Regina Bučinskaitė teismo prašė kaltinamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Klaipėdos apylinkės teismas šį prokurorės prašymą tenkino ir šiuo metu kaltinamasis yra suimtas.

„Asmenys, turėdami įvairiausių motyvų, kėsinasi pagrobti arba pagrobia svetimą turtą, manydami, kad tokie jų nelegalūs veiksmai išaiškinti nebus. Tokia veikla yra nusikalstama, ji stebima, išaiškinama ir šie asmenys patraukiami baudžiamojon atsakomybėn. Nors nusikaltėliai ir sulaukia teisingumo, tačiau žmonės turėtų būti atidūs ir saugoti savo turtą“, – teigia tyrimui vadovavusi prokurorė R.Bučinksaitė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą numato bausmę viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą arba automobilį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.